lørdag 5. november 2011

Tyrkiske kjøttboller

Server disse smakfulle kjøttbollene med salat, rødløk, ris og gjerne litt soyasaus.


Dette trenger du til 3-4 porsjoner:
- 400 g kjøttdeig
- 3 dl fersk loff uten skorpe, i små biter
- 1 egg
- 2 fedd hvitløk
- 1/2 løk
- 1 ts salt
- noen runder med pepperkvernen
- 2 ts malt koriander
- 2 ss sitronsaft
- 1 rød chili
- 2 ss olje

Slik gjør du:
Skrell og finhakk hvitløksfeddet og løken. Ta frø og kjernen ut av chilien og finhakk den.
Bland kjøttdeigen med loffbitene. 
Ha i egget og bland godt. Tilsett resten av ingrediensene (unntatt oljen) og rør godt. 
Form farsen til ca. 20 runde boller. Varm opp stekepannen og ha i oljen. Stek kjøttbollene til de er pent brune over det hele. 
I mellomtiden koker du ris og lager salat. Enjoy!

3 kommentarer:

  1. Så vittig med brød (loff) i kjøttboller! Hvilke "funksjon" har det:P ? Smak, konsistens på "deigen" eller noe?

    Anne Mari

    SvarSlett
  2. I denne oppskriften er loffsmulene erstatning for potetmel, så det fungerer som stivelse i farsen. Kjøttfarse må ha stivelse som kan ta opp vannet proteinene frigir under steking slik at ikke kjøttbollene faller fra hverandre.

    Klem Veronika

    SvarSlett
  3. tuuusen takk for denne oppskriften!! du reddet konfirmasjonen min heelt!! :D <3

    -ellyny.blogg.no

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)