mandag 7. november 2011

Risotto Milanese

Jeg har lenge kunnet si at jeg har hørt at man kan bruke grøtris istedenfor risottoris hvis man ikke har eller ikke får tak i det. Nå har jeg selv testet det og kan si at det går greit, men det blir litt "grøtete". Det beste er jo selvsagt å bruke risotto, men grøtris fungerer som en god erstatter hvis du skulle komme til å åpne skapet og oppdage (til din skrekk og gru) at det er tomt for risotto. Jeg testet ut grøtris i risotto i en enkel risotto Milanese fra "Ole Martins beste tips" med noen små endringer.
Dette trenger du til en porsjon:
- 1 dl risottoris (eller grøtris)
- 2 ss smør
- 1 ss olje
- 1/4 løk
- 1 fedd hvitløk
- ca. 6 safrantråder
- 1/2 dl hvitvin
- 5 dl kyllingbuljong
- 25 g revet parmesan
- evt. 1/2 ts gurkemeie
- salt og pepper
- 1 ss sitronsaft

Slik gjør du:
Legg safranen i bløt i hvitvinen. Varm opp buljongen og hold den varm. Finhakk løk og hvitløk. 
Varm opp en liten stekepanne og ha i 1 ss smør og oljen. Tilsett løk og hvitløk når det skummer og fres til det er mykt. 
Ha i risen og la den steke med under omrøring i 1 minutt. 
Tilsett hvitvin og safran og la det koke inn. 
Spe på med varm buljong og rør underveis mens det koker inn. 
Ha eventuelt i litt gurkemeie for fargens skyld. Øs på mer buljong underveis til risen er gjennomkokt og siste øse med buljong er kokt inn. 
Ha i parmesan og smør og rør det inn i risottoen. 
Smak til med salt, pepper og sitronsaft. 
Dryss over mer parmesan og nykvernet pepper før servering. 

3 kommentarer:

  1. Hvorfor kaller du det konsekvent "risotto" når du refererer til risen? Jeg benytter Arborio-ris, som er det som er mest vanlig, ihvertfall her til lands. Risotto er navnet på retten, er det ikke?

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg bruker forskjellige typer ris ut i fra hva som er tilgjengelig i butikken, og alle disse typene kan brukes. Du skjønner jo hva jeg mener, og det regner jeg med andre gjør også. Så da skjønner jeg ikke problemet. I oppskriften står det forresten risottoris i ingredienslisten og i fremgangsmåten har jeg skrevet risen, så å si at jeg konsekvent kaller det risotto er feil.

      Slett
  2. Hei,
    om du skyller grøtrisen før du bruker den, blir den mindre "grøtete"

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)