mandag 7. november 2011

Risotto Milanese

Jeg har lenge kunnet si at jeg har hørt at man kan bruke grøtris istedenfor risottoris hvis man ikke har eller ikke får tak i det. Nå har jeg selv testet det og kan si at det går greit, men det blir litt "grøtete". Det beste er jo selvsagt å bruke risotto, men grøtris fungerer som en god erstatter hvis du skulle komme til å åpne skapet og oppdage (til din skrekk og gru) at det er tomt for risotto. Jeg testet ut grøtris i risotto i en enkel risotto Milanese fra "Ole Martins beste tips" med noen små endringer.
Dette trenger du til en porsjon:
- 1 dl risottoris (eller grøtris)
- 2 ss smør
- 1 ss olje
- 1/4 løk
- 1 fedd hvitløk
- ca. 6 safrantråder
- 1/2 dl hvitvin
- 5 dl kyllingbuljong
- 25 g revet parmesan
- evt. 1/2 ts gurkemeie
- salt og pepper
- 1 ss sitronsaft

Slik gjør du:
Legg safranen i bløt i hvitvinen. Varm opp buljongen og hold den varm. Finhakk løk og hvitløk. 
Varm opp en liten stekepanne og ha i 1 ss smør og oljen. Tilsett løk og hvitløk når det skummer og fres til det er mykt. 
Ha i risen og la den steke med under omrøring i 1 minutt. 
Tilsett hvitvin og safran og la det koke inn. 
Spe på med varm buljong og rør underveis mens det koker inn. 
Ha eventuelt i litt gurkemeie for fargens skyld. Øs på mer buljong underveis til risen er gjennomkokt og siste øse med buljong er kokt inn. 
Ha i parmesan og smør og rør det inn i risottoen. 
Smak til med salt, pepper og sitronsaft. 
Dryss over mer parmesan og nykvernet pepper før servering. 

2 kommentarer:

  1. Hvorfor kaller du det konsekvent "risotto" når du refererer til risen? Jeg benytter Arborio-ris, som er det som er mest vanlig, ihvertfall her til lands. Risotto er navnet på retten, er det ikke?

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg bruker forskjellige typer ris ut i fra hva som er tilgjengelig i butikken, og alle disse typene kan brukes. Du skjønner jo hva jeg mener, og det regner jeg med andre gjør også. Så da skjønner jeg ikke problemet. I oppskriften står det forresten risottoris i ingredienslisten og i fremgangsmåten har jeg skrevet risen, så å si at jeg konsekvent kaller det risotto er feil.

      Slett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)