søndag 27. november 2011

Kremet kylling- og baconpai

Håper dere har en fin første søndag i advent og at julestemningen begynner å snike seg innpå dere også. Jeg har hatt julestemning siden slutten av september, så jeg synes det var veldig deilig å endelig få ta frem adventslysene og noen juleduker. Koselig! Men over til dagens oppskrift... Dette er en pai med grov bunn og nam nam-fyll! Perfekt kosemat til kalde dager. Spesielt nå som "Berit" herjer utenfor ;)
Dette trenger du til 4 porsjoner:
- 1,5 dl grovt mel, f.eks. sammalt rug
- 1,5 dl hvetemel
- 125 g smør
- 1 ts salt
- 2 ss kaldt vann
- 60 g smør ekstra
- 1-2 hvitløksfedd
- 1/2 rødløk
- 3 baconskiver
- 30 g hvetemel
- ca. 4 dl melk
- ca. 1 dl fløte
- 2 ts dijon sennep
- 300 g kyllingfilet
- 1 ss tørket persille
- salt & pepper
- 2 ss revet parmesan
- revet hvitost

Slik gjør du:
Bland sammen melet og saltet i en bolle. Del smøret i terninger og kna det inn i melet til det smuler seg. Ha i vannet og kna det sammen til en smidig deig. Ha eventuelt i mer vann til ønsket konsistens. Trykk deigen ut i en smurt paiform og prikk i den med en gaffel. 
Forstek paibunnen ca. 10 minutter midt i ovnen på 200 grader. Skjær kyllingfiletene i terninger. Ha litt smør i stekepannen og stek kyllingbitene til de er brunet på alle sider. 
Sett til side. Finhakk hvitløk og grovhakk rødløken. Skjær baconet i terninger. Ha litt mer smør i stekepannen og brun rødløk, hvitløk og bacon. 
Dryss på melet og rør det inn. 
Rør gradvis inn melken og rør til det tykner. 
La det småkoke i 2 minutter. Tilsett fløte og sennep. Ta pannen av varmen og vend inn kylling og persille. 
Smak til med salt og pepper. Hell fyllet i paibunnen og dryss revet parmesan oppå. 
Dryss litt revet ost på toppen. 
Stek paien midt i ovnen på 200 grader i ca. 20 minutter eller til osten er gyllen. 
Server gjerne salat og brød ved siden av.

3 kommentarer:

  1. Googla etter oppskrift på Baconpai og endte opp med din :) Dette så utrolig godt ut, og sunn blir jo paibunnen også siden du har brukt grovt mel. Tenker nok at dette blir dagens middag!

    Tusen takk for oppskrift :)

    SvarSlett
  2. PS: Det beste ved oppskriften er at den ikke inneholder egg. De aller fleste paier er jo sausa inn med en slik eggestand, ikke noe for egg-allergikere altså. Det burde du kanskje fremheve slik at andre også finner oppskriften :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Så kjekt at du fant noe du likte :) Takk for tips, det hadde det kanskje vært lurt å fremheve ja ;)

      Slett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)