lørdag 26. november 2011

Klementinfromasj

Som sitronfromasj, bare med klementiner. 
Klementinsesongen er i gang for fullt og det er bare å nyte det så lenge det varer. Jeg elsker klementiner og kjøper det så fort de begynner å selge dem i butikkene. Denne klementinfromasjen ble søt og god med deilig smak. Server gjerne krem eller vaniljeis ved siden av.

Dette trenger du til 8 personer:
- saften av 6-7 klementiner (og evt. skallet av noen av dem)
- 5 gelatinplater
- 2 dl sukker
- 4 egg
- 4 dl kremfløte

Slik gjør du:
Visp egg og sukker til eggedosis. 
Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i ca. 5 minutter. 
Vask klementinene godt og finriv eventuelt den ytterste delen av skallet på 3 av klementinene. Sil klementinsaften. 
Ha klementinsaften (og skallet) i en kjele og varm opp til kokepunktet. 
Knip vannet av gelatinplatene og ha dem i kjelen. Ta kjelen av platen og rør til gelatinplatene er oppløst. La det kjøle seg ned et par minutter før du rører det litt og litt inn i eggedosisen. Visp fløten til krem og visp det litt og litt inn i eggedosisblandingen.
Smak på blandingen og ha eventuelt i mer sukker. 
Hell blandingen over i en serveringsbolle som du dekker med plastfolie. Rydd plass i kjøleskapet og la den stå der i ca. 4-5 timer (eller gjerne over natten) til den er stivnet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)

Legg inn en kommentar