søndag 20. november 2011

Fiaskomat...

Hvis du tror at alt jeg lager blir godt og vellykket må du tro om igjen. Det er mye prøving og feiling i min matlaging. Og det er et titalls oppskrifter jeg har prøvd som har vist seg å være helt ubrukelige. Det er bare det at jeg ikke så ofte skriver om disse oppskriftene her. Bare de gode oppskriftene kommer i bloggen. Men den siste måneden har jeg laget så mye mislykket mat at jeg synes det også fortjener en liten plass her.

Det begynte med en ostekake som ikke ville stivne. Etter timesvis i kjøleskapet ga jeg den en time i frysen som et siste forsøk på å redde den. Endelig så kaken ok ut. Men da jeg satte kakespaden i den skjønte jeg fort at den var helt blaut inni. Vi spiste den halvblaute ostekaken og satte resten inn igjen i kjøleskapet for å stivne helt. Noen timer senere åpnet jeg kjøleskapet og der var det ostekake i alle hyllene. Den hadde slett ikke stivnet, men smeltet i kjøleskapet og rent nedover alle hyllene!

Også var det foccaciabrødet jeg laget for noen dager siden som aldri ble ferdig stekt. Svidd på toppen og rått i midten. Jeg skylder på dårlig gjær og for lite mel i deigen...

Men la oss ikke stoppe der. Vegetarkormaen som jeg laget i forrigårs etter en oppskrift fra boken "Grytemat" ble smakløs og kvalmende. Jeg spiste chips til middag den dagen.

Så neste gang du tester en oppskrift som ikke ble helt som du hadde forventet, eller når bollene ikke vil heve kan du se for deg meg vaske smeltet ostekake ut av kjøleskapet så føler du deg kanskje litt bedre :)

7 kommentarer:

 1. Ostekaken var god den, klem fra mamma

  SvarSlett
 2. Respekt! liker at du slår sprekker i den finpolerte fasaden din :)

  (nei, eg syns ikkje du e så snobbete som eg hørtes ut som nå)

  SvarSlett
 3. Skjønner at dere liker å lese om at jeg feiler :/ Neste gang blir det bilder også!

  SvarSlett
 4. HAHA :) Ostekaka di fikk meg til å huske ei sjokoladekake jeg lagde engang som rett og slett kom ut av ovnen av seg selv ;)
  Det var masse egg i kaka pluss kulturmelk og natron. Jeg blandet alt ganske raskt og satte langpanna inn i ovnen. Da rant den fullstendig over - kakerøre ned i bunnen av ovnen, men ikke bare det, det rant ut av ovnen også (ifra under døra kunne den visstnok stikke av). Og det ville nesten ikke gi seg, tror det rant omtrent til kaka var stekt nesten ferdig!
  Jaja, jeg lærte da at jeg skulle blande kulturmelka og natronen først slik at det fikk anledning til å vokse i kontrollerte omgivelser. Også fikk jeg vaksa ovnen skikkelig ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Oi! Det hørtes ille ut... Det er utrolig irriterende når sånt skjer, men heldigvis kan man le av det etterpå ;) Jeg fikk meg en god latter nå iallefall :D

   Slett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)