torsdag 10. november 2011

Byggotto med østerssopp

Byggris har mye smak og er rikt på fiber og antioksidanter. Jeg har prøvd byggotto og er veldig fornøyd med resultatet. Det kan absolutt anbefales som en litt sunnere variant av risotto. Du kan nok ta en hvilken som helst risottooppskrift og bytte ut risottorisen med byggris hvis du vil lage den sunnere varianten - byggotto - istedenfor.


Til 2 sultne mennesker trenger du:
- 1 løk
- 1 hvitløksfedd
- 300 g østerssopp
- 1 ss olje
- 2 ss smør
- 200 g byggris
- 1 l kylling- eller hønsebuljong
- 1 dl hvitvin
- salt og nykvernet pepper
- revet parmesan

Slik gjør du:
Finhakk løk og hvitløk. Grovhakk østerssoppen. 
Varm opp buljongen og hold den varm. Ha olje og 1 spiseskje smør i stekepannen og varm opp til det skummer. Stek løken og hvitløken på litt over middels varme til det er mykt. 
 Ha i soppen og la den steke med noen minutter.
 Ha i byggrisen og fres den i 1 minutt.
 Skru temperaturen litt ned og hell i hvitvinen. La den koke helt inn.
 Øs på en og en øse med buljong og la den koke helt inn før du øser på en ny.
 Fortsett sånn i ca. 15-20 minutter til byggrisen er ferdig kokt.
 La den siste øsen med buljong koke nesten helt inn før du har i revet parmesan og resten av smøret.
 Rør til det er smeltet, smak til med salt og pepper og server.
Jeg liker å ha litt ekstra pepper på toppen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)