mandag 10. oktober 2011

Vegetarisk paella

Her har du et godt eksempel på at vegetarmat ikke trenger å være kjedelig eller lite mettende. En fullverdig middagsrett med grønnsaker og masse smak.


Dette trenger du til 3 personer:
- 1 klype safrantråder
- 3 ss olivenolje
- 1/2 løk
- 1 hvitløksfedd
- 1 liten rød paprika
- 1/2 aubergin
- 150 g ris (10 minutters)
- 4 dl grønnsaksbuljong
- 2 tomater uten skinn (fra boks)
- 65 g små sjampinjonger
- 75 g grønne bønner
- 200 g store hvite bønner
- salt og pepper

Slik gjør du:
Skjær løken i skiver. Finhakk hvitløksfeddet. Paprikaen deles i staver. Auberginen skjæres i terninger.
Grovhakk tomatene. Del de grønne bønnene i to og skjær sjampinjongen i skiver.
Skyll de hvite bønnen godt og la dem renne av. Ha safrantrådene i en liten bolle med 1 ss varmt vann.
Sett bollen til side. Varm oljen over middels varme i en stor stekepanne. Ha i løken og stek den 2-3 minutter til den er myk.
Tilsett hvitløk og aubergin og stek under omrøring i 5 minutter.
Ha i risen og stek den ca. 1 minutt mens du rører.
Tilsett buljongen, safranen med vannet og tomatene.
Smak til med salt og pepper. Kok opp, skru ned varmen og la der trekke over svak varme i ca. 10 minutter. Rør om et par ganger underveis.
Tilsett sopp, grønne bønner, paprika og hvite bønner.
La det koke 5 minutter til.
Smak eventuelt til med mer salt og pepper og server!

1 kommentar:

  1. det ble kjempe godt :D laget den på en annen måte da siden jeg ikke hadde alt som trengtes, men ble bra :) takk for oppskriften!

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)