mandag 29. august 2011

Tagliatelle med gresskar og fløtesaus

Gresskar smaker godt og er sunt i tillegg. Det er en god kilde til både fiber, A-vitamin, betakaroten, kalium og selen. I denne vegetarretten har gresskaret hovedrollen, mens det er omgitt av smaker som karri, parmesan, safran og pinjekjerner. En fullverdig vegetarrett!

Dette trenger du til 2 personer:
- 300 g tagliatelle
- 1 purreløk
- ca. 1 dl extra virgin olivenolje
- 1,5 dl kremfløte
- 30 g revet parmesan
- 1/2 dl grønnsaksbuljong
- en klype karripulver
- salt og pepper
- 200 g gresskarkjøtt uten skall og frø
- 1/2 ss tørket timian
- 1/2 ss tørket merian
- ca. 40 g pinjekjerner
- 2 ss smør
- 1 sjalottløk
- en klype safrantråder

Slik gjør du:
Varm opp ovnen til 190 grader. Rens og skjær purreløken i skiver. 
Skjær gresskarkjøttet i terninger. Sjalottløken grovhakkes. Forvell purren i en kjele med lettsaltet, kokende vann i ca. 5 minutter. Sil av vannet og ha purren i en blender. Ha i 3 ss av oljen, fløte, parmesan, grønnsaksbuljong, karri, salt og pepper. Miks det til blandingen er glatt.
Fordel gresskarterningene i en ildfast form. Ringle over resten av oljen og kvern over salt og pepper. Dryss timian, merian og pinjekjerner på toppen. 
Stek i ovnen i ca. 15 minutter til gresskarterningene er møre. 
Kok pastaen etter anvisning på pakken, men ha også en klype safrantråder i kokevannet. 
Smelt smøret i en stor stekepanne. Ha i sjalottløken og stek den 3-4 minutter til den er myk. 
Bland i gresskarterningene...
...og purre/fløteblandingen. 
Varm opp til kokepunktet. Hell kokevannet av pastaen og ha pastaen i stekepannen med gresskarsausen. 
Bland godt sammen og server!
Enjoy :)

2 kommentarer:

  1. Har fortsatt ikke fått smakt gresskar... Får ta det når vi får det inn på Kiwi! Gleder meg til å lage gresskarpai!

    SvarSlett
  2. Da har du noe å glede deg til :) Jeg er veldig fornøyd med de oppskriftene jeg har prøvd med gresskar!

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)