Denne oppskriften fant jeg bakpå en pakke med Jacobs utvalgte fullkornspasta. Det var annerledes enn mange av pastarettene jeg vanligvis lager så jeg tenkte jeg kunne prøve det. Skinke og erter blir ikke ofte brukt i middagsretter hos oss, men ble tatt veldig godt imot denne gangen. Namnam, dette kan vi lage flere ganger!
Dette trenger du til 2 personer:
- 150 g fusilli (gjerne fullkorn)
- 1 stor sjalottløk
- 1 lite hvitløksfedd
- 50 g skinke
- 25 g parmesan
- litt solsikkeolje
- ca. 2 dl fløte
- 100 g frossne erter
- salt & pepper
- noen dråper sitronsaft
Slik gjør du:
Kok pastaen etter anvisning på pakken. Grovhakk sjalottløken og finhakk hvitløksfeddet. Du må selvsagt skrelle dem først...
Finriv parmesanen...
...og skjær skinken i strimler.
Varm oljen i stekepannen og stek løk og hvitløk til de er blanke og myke.
Hell på fløte og la det koke inn til det halve.
Rør inn skinke, parmesan og erter.
La det koke et par minutter. Trekk pannen av varmen og smak til med salt, pepper og sitronsaft. Hell sausen over pastaen og server.
Riv gjerne litt ekstra parmesan over.
Så deilig i all sin enkelhet da :-) Jeg har en datter som nekter for at hun spiser skinke, men jeg skal gjøre et nytt forsøk med denne!!!
SvarSlettSå morsomt at du skrev det, for jeg spiser egentlig ikke skinke, men i denne retten gikk det helt fint :) Enkel og god middag i en fei!
SvarSlettPrøvde en lignende oppskrift fra en Nigella-bok! Erter, skinke og pasta er såå godt sammen :D Kanskje det hadde vært godt gratinert?
SvarSlettDer sa du noe....... Alt kan jo i utgangspunktet kamufleres med smeltet ost!!!! Hun hadde sikkert ikke oppdaget det en gang!
SvarSlettOg Veronika, den tallerkenen på siste bildet er bare sååååå lekker. Hvor hr du kjøpt den?
Det hadde helt sikkert vært godt gratinert! Finnes det noe som ikke er det? Da hadde du sikkert klart å kamuflere skinken, Eli :) Tallerkenen på siste bildet er kjøpt på konkurssalg/outlet. Dessverre har jeg bare en... Jeg synes også den er kjempefin :)
SvarSlett