Blåbærsesongen er i gang! Løp ut og plukk blåbær, løp hjem igjen, rens og skyll blåbærene og lag disse supergode cupcakesene :) For å være helt ærlig har jeg ikke fått plukket blåbær selv enda. Jeg fikk en stor boks blåbær av mamma som hun hadde plukket ved hytten. Men jeg skal definitivt ut i skogen og plukke i nærmeste fremtid for disse blåbærene var kjempegode!
- 300 g hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 125 g romtemperert smør
- litt over 2 dl sukker
- 2 egg
- 1 dl melk
- 200 g friske blåbær
- 2 ss friskpresset sitronsaft
- finrevet skall av 1 sitron
Slik gjør du:
Varm opp ovnen til 175 grader. Bland sammen hvetemel, bakepulver og vaniljesukker.
Ha smør og sukker i en bolle og pisk det sammen.
Tilsett ett egg om gangen og rør mellom hvert egg.
Vask skallet på sitronen godt og riv den ytterste delen av på et fint rivjern. Ha sitronsaft og skall i røren.
Ha i melblandingen og rør til det er klumpfritt.
Rør inn melken.
Ha i blåbærene...
...og vend dem forsiktig inn i røren med en slikkepott.
Fordel røren i 12 store muffinsformer. Jeg brukte disse søte pappformene fra Åhléns :)
Formene skal være ca. 2/3 fulle. Stek cupcakesene midt i ovnen på 175 grader i ca. 20 minutter.
La dem kjøle deg litt ned før du nyter dem varme.
Ta med deg noen på jobben dagen etter og bli kjempepopulær ;)
Ha smør og sukker i en bolle og pisk det sammen.
Tilsett ett egg om gangen og rør mellom hvert egg.
Vask skallet på sitronen godt og riv den ytterste delen av på et fint rivjern. Ha sitronsaft og skall i røren.
Ha i melblandingen og rør til det er klumpfritt.
Rør inn melken.
Ha i blåbærene...
...og vend dem forsiktig inn i røren med en slikkepott.
Fordel røren i 12 store muffinsformer. Jeg brukte disse søte pappformene fra Åhléns :)
Formene skal være ca. 2/3 fulle. Stek cupcakesene midt i ovnen på 175 grader i ca. 20 minutter.
La dem kjøle deg litt ned før du nyter dem varme.
Ta med deg noen på jobben dagen etter og bli kjempepopulær ;)
Namnam! De så gode ut :D De tallerkenene er så fine!
SvarSlettde ble kjempegode! Smakte litt sånn formkake med hvit glasur og fargrikt dryss som mormor pleide å ha (bare med blåbær i tillegg..) :) Skal lage en formkake med samme røren uten blåbær og med sånn glasur på :)
SvarSlett