lørdag 18. juni 2011

Risotto med kylling, gulrøtter og erter

Jeg skal være ærlig. Denne risottoen var egentlig noe jeg bare slengte sammen utifra hva vi hadde i kjøleskapet da jeg kom hjem fra en helg på hytten til mine foreldre. Men den ble skikkelig god! Så jeg fortet meg å skrive ned ingrediensene jeg hadde brukt slik at jeg kunne dele den med dere, mine kjære lesere :) Er jeg ikke snill?

Dette trenger du til 2 store porsjoner:
- 2 kyllingfileter
- 1 løk
- 1 hvitløksfedd
- 2 gulrøtter
- 200 g risotto
- 6 dl vann
- 1 hønsebuljongterning
- 50 g frossne erter
- salt, pepper
- revet parmesan
- 1 ss olje
- 2 ss smør

Slik gjør du:
Kutt løken i små terninger. 
Denne metoden bruker jeg. Alltid. Finhakk hvitløksfeddet. 
Skrell gulrøttene og del dem i lange staver først...
...og deretter i terninger. 
Skjær kyllingfiletene i små biter. 
Kok opp vannet og ha i buljongterningen. Hold buljongen varm.Varm opp stekepannen og ha i oljen og 1 ss av smøret. Fres løken, hvitløken, gulrøttene og kyllingbitene til kyllingbitene er brunet på alle kanter. 
Ha i risottorisen og la den frese med et par minutter mens du rører. 
Skru ned varmen og øs på én øse med buljong. 
La den koke inn før du øser på en øse til. Fortsett slik til risottoen nesten er ferdig kokt (ca. 15 minutter). Øs på en siste øse og ha i ertene.
Rør dem lett inn. La buljongen koke inn og trekk pannen av varmen. 
Ha i revet parmesan etter eget ønske og egen smak. Ha i resten av smøret og rør det inn mens det smelter. Smak til med salt og pepper. Server straks, gjerne med litt ekstra revet parmesan på toppen.

2 kommentarer:

  1. Kjempesnill:) Det så knallgodt ut! Har sett mange oppskrifter med erter i risotto og det ser veldig godt ut, men har ikke fått somlet meg til å prøve det enda...

    SvarSlett
  2. Jeg liker egentlig ikke erter ellers, men i risotto og stekt ris synes jeg det er godt :) Det er rart med det...

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)