onsdag 22. juni 2011

Jasminris med kylling og chili

Jeg er fullt i gang med å prøve ut oppskrifter fra de nye kokebøkene mine. Denne smakfulle risretten er fra boken "Ris". Sesamolje og mange gode grønnsaker gir en spennende smak. Ha mindre chili hvis du ønsker en mildere rett.
Dette trenger du til 2 personer:
- 250 g jasminris
- 3 sjampinjonger
- 2 ss sesamolje
- 1 hvitløksfedd
- 300 g kyllingfilet
- 60 g bambusskudd
- 2 ts lys soyasaus (kan sløyfes)
- 1/2 hønsebuljongterning
- 3 dl vann
- 2 røde chilier
- 2 vårløk
- salt

Slik gjør du:
Skjær sjampinjongen i skiver og deretter i mindre biter. Skrell og finhakk hvitløksfeddet.
Skjær bambusskuddene i terninger. 
Ta frø og hinner ut av chiliene og skjær dem i halve ringer.
Skyll vårløkene godt og skjær dem i skiver.
 Skjær kyllingkjøttet i terninger. Varm oljen i en stekepanne over middels varme. Stek hvitløken noen minutter til den blir myk.
Ha i kylling, sopp og bambusskudd og la det steke med i 3-4 minutter.
Rør inn ris og soyasaus og smuldre i buljongterningen.
Stek det hele i to minutter til. Ha det over i en passe stor kjele. Hell på vannet, smak til med salt og kok opp.
Legg på lokk, skru ned varmen og la det småkoke i ca. 20 minutter til risen er ferdig kokt. Hell på mer vann underveis hvis det er nødvendig. Ha i to tredjedeler av chilien og vårløken når det er 5 minutter igjen av koketiden. Rør det inn.
Serveres med en gang med resten av chilien og vårløken til pynt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)