Dette er en ny vri på fiskebollene som du kan prøve hvis du er lei av fiskeboller som bare er varmet i hvit saus. Eller hvis du bare vil prøve noe nytt... Oppskriften fant jeg på klikk.no, men jeg har gjort noen små endringer.
- 550 g fiskeboller i kraft (550 g fiskeboller + kraft)
- litt revet ost
- 1 eggeplomme
- 1 ss smør
- 2 ss mel
- 2-3 dl melk
- litt pepper
Slik gjør du:
Varm opp ovnen til 225 grader. Ha fiskebollene og kraften i en kjele og kok opp.
La fiskebollene trekke ca. 5 minutter. I en annen kjele smelter du smøret. Rør i mel og spe på med kraften fra fiskebollene.
Legg fiskebollene i en ildfast form.
Kok opp sausen og spe på med melk til ønsket tykkelse.
Smak til med pepper. Trekk pannen av varmen. Hell halvparten av sausen over i noe annet og hold den varm. Bland inn halvparten av osten og hele eggeplommen i sausen som er igjen i kjelen.
Hell sausen med egg og ost i over fiskebollene.
Strø resten av den revne osten på toppen.
Gratiner fiskebollene i ovnen i 10-15 minutter til osten er gyllen.
Server fiskebollene for eksempel med poteter og gulrøtter med den hvite sausen du satt til side.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)