onsdag 1. juni 2011

Gratinerte fiskeboller i hvit saus

Dette er en ny vri på fiskebollene som du kan prøve hvis du er lei av fiskeboller som bare er varmet i hvit saus. Eller hvis du bare vil prøve noe nytt... Oppskriften fant jeg på klikk.no, men jeg har gjort noen små endringer.

Dette trenger du til 3 porsjoner:
- 550 g fiskeboller i kraft (550 g fiskeboller + kraft)
- litt revet ost
- 1 eggeplomme
- 1 ss smør
- 2 ss mel
- 2-3 dl melk
- litt pepper

Slik gjør du:
Varm opp ovnen til 225 grader. Ha fiskebollene og kraften i en kjele og kok opp. 
La fiskebollene trekke ca. 5 minutter. I en annen kjele smelter du smøret. Rør i mel og spe på med kraften fra fiskebollene.
Legg fiskebollene i en ildfast form. 
Kok opp sausen og spe på med melk til ønsket tykkelse. 
Smak til med pepper. Trekk pannen av varmen. Hell halvparten av sausen over i noe annet og hold den varm. Bland inn halvparten av osten og hele eggeplommen i sausen som er igjen i kjelen. 
Hell sausen med egg og ost i over fiskebollene. 
Strø resten av den revne osten på toppen.
Gratiner fiskebollene i ovnen i 10-15 minutter til osten er gyllen. 
Server fiskebollene for eksempel med poteter og gulrøtter med den hvite sausen du satt til side.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)