torsdag 2. juni 2011

Skogsbærpai i porsjonsform

Dette er en type smuldrepai som er utrolig rask og enkel å lage. Passer perfekt som dessert for eksempel en hverdag du vil ha litt ekstra kos. Du kan lage den med alle typer bær. Jeg brukte skogsbær denne gangen.

Dette trenger du til to porsjonspaier:
- 200 g ferske eller tinte skogsbær (eller andre bær)
- 2 ss sukker
- 2 ts potetmel
- 1,5 dl hvetemel
- 1/2 dl sukker
- 50 g smør

Slik gjør du:
Fordel bærene i to ildfaste porsjonsformer. Halvparten i hver form. Ha i 1 ss sukker og 1 ts potetmel i hver form og bland godt. 
Del smøret i terninger.
Bland sammen mel og sukker. 
Gni smøret inn i melblandingen med fingetuppene.
 Fordel smuldrelokket oppå bærene i de to formene. Det er godt med mye smuldrelokk!
 Stek paiene midt i ovnen i 20-25 minutter til de er sprø og gyldne oppå.
Server paiene varme eller lunkne rett fra formen eller ha dem over på fat og server vaniljeis, krem eller vaniljekesam ved siden av.

1 kommentar:

  1. Åhh dette ser skikkelig godt ut :) Det må prøves ut nå når jeg får mine nye små posjonsformer:)

    mvh swimzy på swimzys matblogg

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)