mandag 23. mai 2011

Kyllinggryte med søtpotet, tomater og paprika

Dette er en rask og enkel gryterett med masse gode smaker. Passer godt til regnværet vi har i Bergen for tiden.

 Dette trenger du til 2 personer:
- 2 ss olje
- 300 g kyllingfilet
- 1 liten løk
- 1 grønn paprika
- 1 potet
- 1 søtpotet
- 1 fedd hvitløk
- 1-2 grønne chili
- 1/2 boks grovhakkede tomater (200 g)
- 1 ts tørket oregano
- 1 kyllingbuljongterning
- 4 dl vann
- salt og pepper

Slik gjør du:
Skrell løken og hakk den. Skrell potetene og skjær dem i terninger. Ta frø og hinner ut av paprikaen og skjær den i terninger. 
Skrell og finhakk hvitløk og ta bort frøene og finhakk chilien. 
Skjær kyllingfiletene i terninger. 
Kok opp vannet og ha i buljongterningen slik at den oppløser seg. Sett til side. Varm opp oljen i stekepannen og brun kyllingbitene fort på alle sider. 
De trenger ikke å bli gjennomstekt. Ha det over i en kjele. 
Skru ned varmen til middels og legg i løk, paprika, potet og søtpotet. 
Legg på lokk og la det surre i 5 minutter. Rør om av og til. Ha i hvitløk og chili og la det steke med i et par minutter. 
Rør forsiktig i tomater og oregano. 
Kok opp og smak til med salt og pepper. Hell på buljongen og la det småkoke under lokk i 10-15 minutter. 
Smak til med mer salt og pepper om nødvendig. 
Server gjerne godt brød, f.eks. foccacia, ved siden av.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)