Dette er en rask og enkel gryterett med masse gode smaker. Passer godt til regnværet vi har i Bergen for tiden.
- 2 ss olje
- 300 g kyllingfilet
- 1 liten løk
- 1 grønn paprika
- 1 potet
- 1 søtpotet
- 1 fedd hvitløk
- 1-2 grønne chili
- 1/2 boks grovhakkede tomater (200 g)
- 1 ts tørket oregano
- 1 kyllingbuljongterning
- 4 dl vann
- salt og pepper
Slik gjør du:
Skrell løken og hakk den. Skrell potetene og skjær dem i terninger. Ta frø og hinner ut av paprikaen og skjær den i terninger.
Skrell og finhakk hvitløk og ta bort frøene og finhakk chilien.
Skjær kyllingfiletene i terninger.
Kok opp vannet og ha i buljongterningen slik at den oppløser seg. Sett til side. Varm opp oljen i stekepannen og brun kyllingbitene fort på alle sider.
De trenger ikke å bli gjennomstekt. Ha det over i en kjele.
Skru ned varmen til middels og legg i løk, paprika, potet og søtpotet.
Legg på lokk og la det surre i 5 minutter. Rør om av og til. Ha i hvitløk og chili og la det steke med i et par minutter.
Rør forsiktig i tomater og oregano.
Kok opp og smak til med salt og pepper. Hell på buljongen og la det småkoke under lokk i 10-15 minutter.
Smak til med mer salt og pepper om nødvendig.
Server gjerne godt brød, f.eks. foccacia, ved siden av.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)