Luftig brød med gode smaker som passer perfekt til tapas eller som tilbehør til annen mat. Passer like godt til supper som til grillmat.
- 25 g gjær
- 2 dl lunkent vann
- 2 ss olivenolje
- 1 ts grovt havsalt
- 350 g hvetemel
- 1 ss hakkede soltørkede tomater
- 2 ss olivenolje
- 1 ts maldonsalt
- 1 ts timian
Smuldre gjæren i en bakebolle. Hell på lunkent vann og rør til gjæren er oppløst.
Ha i olje, salt og nesten alt melet og samle det til en smidig deig.
La deigen heve i bollen under et kjøkkenhåndkle i ca. 40 minutter eller til dobbel størrelse.
Elt den litt før du har den i en liten langpanne (en lasagneform passer perfekt!) og presser den flat slik at den dekker hele langpannen.
Legg kjøkkenhåndkle over igjen og la deigen heve i 20 minutter til mens du kutter de soltørkede tomatene i mindre biter og kanskje rydder og vasker litt. Bruk fingertuppene til å lage små groper i deigen som du dytter tomatbitene ned i. Ha oljen i en kopp og dypp en skje nedi. Rist den over deigen så får du fine dråper med olje på deigen. Dryss over maldonsalt og timian. Stek foccaciabrødet midt i ovnen på 200 grader i 25-30 minutter.
Da ser det omtrent sånn ut:
La brødet kjøle seg litt ned før du skjærer det i passe store stykker og serverer det som tilbehør, til tapas eller delt i to på langs med godt pålegg inni.
Perfekt oppskrift!
SvarSlettBruker denne som mal på en praksis prøve hvis det er greit? :)
Takk.
SvarSlettHelt i orden :) Lykke til!