Disse kjeksene inneholder masse havregryn, frø og andre godsaker. Også en liten mengde sukker da. Kan nytes for kosens skyld eller som et mellommåltid.
- 115 g smør eller margarin
- 1 dl sukker
- 1 egg
- 1 dl vann
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts natron
- 3,5 dl havregryn
- 1 dl havrekli
- 1 dl tranebær
- 1/2 dl gresskarkjerner
- 1/2 dl sesamfrø
- 1/2 dl linfrø
- 1 ss akasiehonning
- ca. 4 dl sammalt rug, grovmalt
Slik gjør du:
Del smøret i terninger og la det stå i romtemperatur til det er mykt. Ha i sukker og rør godt.
Ha i egget og rør det godt inn. Bland inn vannet. Ha i vaniljesukker, natron, havregryn, havrekli, tranebær, gresskarkjerner, sesamfrø, linfrø og honning og rør godt til alt er blandet.
Bland inn sammalt rug til deigen er ganske fast.
Varm opp ovnen til 180 grader. Fordel deigen i klatter på et bakepapirkledd stekebrett og trykk dem litt med med baksiden av en spiseskje fuktet med vann.
Stek kjeksene midt i ovnen i ca. 20 minutter. La dem kjøle seg ned på rist og pakk dem inn i matpapir når de er helt nedkjølt.
De så gode ut :)
SvarSlettTakk! De ble veldig gode :)
SvarSlettDe var kjempe gode :) takk for at du delte oppskrifta :)
SvarSlettGlad du likte dem :)
SvarSlett