søndag 6. februar 2011

Indrefilet av svin fylt med kremost naturell

Gutta kom hjem fra tur og på ønskelisten stod det indrefilet av svin. Så mamma og jeg disket opp indrefilet av svin fylt med kremost naturell servert med fløtegratinerte poteter, wok-grønnsaker og stekt løk og sopp med crème fraîche. Vi lagde til 5 sultne mennesker og nesten alt ble spist opp.

Dette trenger du til 5 personer:
- ca. 1 kg indrefilet av svin
- smør eller margarin til steking
- salt og pepper
- 1 pk kremost naturell

- 15 poteter
- like deler melk og fløte
- rikelig med hvitløkspulver
- salt og pepper
- revet ost

- 1 pakke findus wok-grønnsaker


Slik gjør du:
Varm opp ovnen til 180 grader med varmluftfunksjonen på. Tørk godt av indrefiletene med kjøkkenpapir. 
 Stek en om gangen på høy temperatur i litt smør i stekepannen. Snu den slik at den får fin stekeskorpe rundt hele. De skal være rå inni. 
 Ja, jeg vet det - det ser ut som en død ilder. Men det er indrefilet av svin, jeg lover! 

Når indrefiletene er stekt rundt hele snitter du dem på langs og fyller opp med kremost. 
 Legg dem på rist med et bakepapirkledd stekebrett under (ellers blir det mye søl!) og stek dem 25-30 minutter på 180 grader i varmluftsovn.

Samtidig skreller du/får du noen andre til å skrelle potetene og skjærer dem i skiver på ca. 0,5 cm. Ha dem i en kjele og dekk potetene med like deler melk og fløte. Kok opp og la det koke ca. 10 minutter.
 Smak til med hvitløkspulver, salt og pepper. Ha det i en ildfast form, dryss over revet ost og sett formen i ovnen der kjøttet allerede står og koser seg. 20 minutter senere er osten gyllen og de fløtegratinerte potetene er ferdige.

Når kjøttet har stått i ovnen 25-30 minutter ser det omtrent slik ut. 
 Da tar du det ut og pakker det inn i aluminiumsfolie. La det ligge slik i 10-15 minutter mens du lager stekt løk og sopp med crème fraîche etter denne oppskriften, og raskt wokker wok-grønnsakene i en varm stekepanne med litt smør.

Skjær kjøttet i serveringsstykker og sett alt klart på bordet.
 Middagen er klar!

2 kommentarer:

  1. Ser deilig ut! Ble inspirert av oppskriften, men endte opp med jalapeno tubeost og baconost med pepper og surret bacon rundt ytrefileten. Gjenstår å se kossn det smaker ;) Tenkte først å putte hvit castello i, og det hadde sikkert blitt helt fantastisk.. meeen den va jo selvsagt blitt litt vel muggen ;) takk for fin side, anyways! Fint at vi kan dele kokkeleringsgleden! :D

    SvarSlett
  2. Tusen takk for hyggelig kommentar. Nam, det høres godt ut :) så kjekt å lese at du ble inspirert! Typisk at noe er blitt muggent når du endelig får bruk for det (eller siste resten av det)... Håper det blir godt. Kjekt at du tittet innom :)

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)