søndag 6. februar 2011

Stekt sopp og løk med crème fraîche

Tilbehør som passer til stekt eller grillet kjøtt. 

 Dette trenger du til 4 personer:
- 4 store sjampinjonger
- 1,5 løk
- 1-2 ss smør eller margarin
 - to klyper grillkrydder
- 3 gode spiseskjeer crème fraîche

Slik gjør du:
Rens sjampinjongene lett og skjær dem i skiver. 
 Skrell løkene og del dem i to. Du skal bruke tre halvdeler. Skjær løken i strimler, slik:
 Varm opp stekepannen og ha i smør. Hvis du har stekt kjøtt i pannen tidligere kan du la stekefettet fra kjøttet være igjen i stekepannen for å få ekstra smak på soppen og løken. Ha i løken først og la den surre på sterk varme noen minutter til den begynner å bli gyllen. 
 Ha i soppen og stek det videre til den også får fin farge. 

Dryss på grillkrydder og skru ned varmen. Bland godt. 
 Ha i crème fraîche og trekk pannen av varmen. Bland inn crème fraîchen på ettervarmen også er det klart. 
 Vi hadde dette som tilbehør til kremostfylt indrefilet av svin.

2 kommentarer:

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)