torsdag 10. februar 2011

Foccaciabrød med soltørkede tomater og maldonsalt

Luftig brød med gode smaker som passer perfekt til tapas eller som tilbehør til annen mat. Passer like godt til supper som til grillmat. 

Dette trenger du til et lite foccaciabrød:
- 25 g gjær
- 2 dl lunkent vann
- 2 ss olivenolje
- 1 ts grovt havsalt
- 350 g hvetemel
- 1 ss hakkede soltørkede tomater
- 2 ss olivenolje
- 1 ts maldonsalt
- 1 ts timian

Smuldre gjæren i en bakebolle. Hell på lunkent vann og rør til gjæren er oppløst. 
Ha i olje, salt og nesten alt melet og samle det til en smidig deig. 
 La deigen heve i bollen under et kjøkkenhåndkle i ca. 40 minutter eller til dobbel størrelse. 
 Elt den litt før du har den i en liten langpanne (en lasagneform passer perfekt!) og presser den flat slik at den dekker hele langpannen. 
 Legg kjøkkenhåndkle over igjen og la deigen heve i 20 minutter til mens du kutter de soltørkede tomatene i mindre biter og kanskje rydder og vasker litt. Bruk fingertuppene til å lage små groper i deigen som du dytter tomatbitene ned i. Ha oljen i en kopp og dypp en skje nedi. Rist den over deigen så får du fine dråper med olje på deigen. Dryss over maldonsalt og timian. Stek foccaciabrødet midt i ovnen på 200 grader i 25-30 minutter.  
Da ser det omtrent sånn ut:
 La brødet kjøle seg litt ned før du skjærer det i passe store stykker og serverer det som tilbehør, til tapas eller delt i to på langs med godt pålegg inni.

2 kommentarer:

  1. Perfekt oppskrift!
    Bruker denne som mal på en praksis prøve hvis det er greit? :)

    SvarSlett
  2. Takk.
    Helt i orden :) Lykke til!

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)