søndag 15. mai 2011

Italiensk vegetarpizza

Jeg har blitt helt frelst av pizzasteinen min og har brukt den flittig i det siste. Her er en kombinasjon med løk, paprika og mais.

Dette trenger du til en porsjonspizza:
- 200 g hvetemel
- 2 ss solsikkeolje
- 1,5 ts tørrgjær
- 1/2 ts salt
- 1 dl lunkent vann
- litt olje
- 1/2 løk
- 1 hvitløksfedd
- 1 boks (400 g) grovhakkede tomater
- 2 ss tomatpuré
- salt og pepper
- oregano

 - revet ost
- løk i strimler
- paprika i strimler
- mais

Slik gjør du:
Lag deigen i god tid. Gjerne på formiddagen samme dag som pizzaen skal spises. Bland sammen alt det tørre. 
Ha i olje og lunkent vann og kna det sammen til en fast deig.
La deigen heve ca. 1 time på et lunt sted. 
Kjevle ut deigen slik at den passer til pizzasteinen, sånn noenlunde. 
Pakk deigen inn i plast og legg den i kjøleskapet til den skal brukes.
Beregn også god tid til pizzasausen hvis du bruker denne oppskriften. Grovhakk løk og hvitløk. 
Varm opp litt olje i en kjele og svett løk og hvitløk til de er myke.
Ha i grovhakkede tomater, tomatpuré, salt, pepper og oregano. 
Rør det sammen og kok opp. La sausen koke under lokk i ca. 30 minutter. 
Etterpå lar du sausen kjøle seg ned før du moser den med stavmikser eller i food prosessoren. 
Det blir rikelig med saus og holder sikkert til 3 pizzaer. 
Fyll det du ikke bruker på plastposer og legg i frysen til neste gang du skal ha pizza.
Når det nærmer seg middagstid setter du pizzasteinen på rist midt i ovnen og setter ovnen på 250 grader. La steinen varme seg opp sammen med ovnen slik at den ikke blir ødelagt. Pizzasteiner liker ikke raske temperaturforandringer og bør derfor også kjøles ned sammen med ovnen når du er ferdig med å bruke den. Etter at ovnen er varm må pizzasteinen ligge der ca. 15 minutter for at den skal bli skikkelig gjennomvarm.
Ta risten med pizzastenen ut av ovnen og legg pizzabunnen på. Prøv å få på toppingen så fort som mulig. Smør på saus, legg på løken og dryss ost på. Fordel paprika og mais på toppen. Sett risten med pizzastenen inn igjen midt i ovnen og sett på grillfunksjonen. Stek pizzaen i 4-6 minutter. Pass på, for her går det fort! Få pizzaen løs med en stekespade og legg den over på et stekebrett eller lignende. Husk å sette steinen inn igjen i lukket, avslått ovn for å kjøle seg ned gradvis. Nyt pizzaen som den er eller med litt ekstra oregano på.

4 kommentarer:

  1. Bra at du har blitt pizzasteinfrelst. Nå må du lære deg å forme pizzaen med minimalt med kjevling, ved å strekke ut. Da blir den best :)

    SvarSlett
  2. Først må jeg vel lære meg å forme den slik at den ser fin ut :p Får prøve å strekke den. Kanskje den blir finere da også :)

    SvarSlett
  3. Du er godt i gang :) Jeg pleier å dele opp deigen før heving. Så tar jeg en bolle for hver pizza. Etter hvert lar du deigen henge utenfor benkekanten mens du snur den rundt og strekker den ut med fingrene. Sånn får du en rund og luftig pizza. Mine to innlegg om pizza:

    http://matentusiasten.blogspot.com/2010/12/pizza-med-tynn-og-spr-bunn.html

    http://matentusiasten.blogspot.com/2010/12/pizzastein-et-must-eller-bare-gimmick.html

    SvarSlett
  4. Tusen takk for gode tips! Gleder meg til å teste det ut neste gang jeg lager pizza :) Jeg har selvfølgelig allerede lest dine pizza-innlegg og fått god inspirasjon derfra ;)

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)