mandag 28. mars 2011

Kylling i artisjokk- og soppsaus

Denne oppskriften er inspirert av en oppskrift fra The Pioneer Woman. Jeg har endret litt på den og tilpasset den til 2 personer. Det ble utrolig godt, så dette skal lages flere ganger! Og ikke trenger du mange ingredienser heller. Sausen er lys og smakfull med gode biter av kylling, sjampinjong og artisjokk. Lag det i dag, du kommer ikke til å angre...

 Dette trenger du til 2 sultne personer:
- 2 kyllingfileter
- salt og pepper
- 1 ss olje
- 1 ss smør
- 200 g sjampinjong
- 2 hvitløksfedd
- 2,5 dl vann
- 1/2 hønsebuljongterning
- 1/2 boks hermetiske artisjokkhjerter (ca. 5 stykker)
- 1,5 dl kremfløte
- revet parmesan
- 170 g pasta

Slik gjør du:
Skjær kyllingfiletene i terninger og krydre med salt og pepper. Rens sjampinjongen og skjær den i tynne skiver. Hvitløksfeddene finhakkes. Varm opp stekepannen med litt olje i. Brun kyllingbitene fort. De skal ikke bli gjennomstekt. 
Sett til side. Ha smør i stekepannen og stek sjampinjong og hvitløk sammen til soppen blir myk. Ha i vannet og smuldre i buljongterningen. Ha kyllingbitene tilbake i pannen. 
 Hell vannet av artisjokkhjertene og legg dem i pannen. 
Del dem litt opp med stekespaden. Legg på lokk og la sausen småkoke i 30 minutter. Rør innimellom og tilsett om nødvendig mer vann. 
Kok pasta etter anvisning på pakken. Tilsett kremfløten i sausen og rør godt. 
Smak til med revet parmesan. Jeg hadde ca. 3 spiseskjeer, men det er helt opp til deg hvor mye du har i. Bland parmesanen inn og legg på lokket igjen. La sausen småkoke 10 minutter til. 
Server sausen oppå den nykokte pastaen. 
Mmmmmm!
Jeg måtte virkelig anstrenge meg for å ikke slikke i meg resten av sausen på tallerkenen...

3 kommentarer:

  1. Hmm, har aldri smakt artisjokk. Hva smaker det? :)

    SvarSlett
  2. Vanskelig å forklare... Det smaker rett og slett artisjokk ;) Du må nesten bare smake det. Tror du hadde likt denne middagen veldig godt :)

    SvarSlett
  3. Ja, jeg er jo en ostesaus-person :P

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)