onsdag 30. mars 2011

Spaghetti carbonara

Det var bare meg og lillebror til middag i dag, så det måtte bli noe raskt og enkelt. Han har en god oppskrift på spaghetti carbonara, så vi bestemte oss for å lage det. Det går relativt fort og ingrediensene er få; spaghetti, egg, fløte og bacon. Og krydder selvfølgelig. Du kan også ha parmesan i, men det er ikke lillebror særlig glad i... Her er min lillebrors oppskrift på spaghetti carbonara. Vi lagde litt ekstra, så har vi til kvelds også :)

Til 4 porsjoner trenger du:
- 400 g spaghetti
- 1 pk smårettbacon
- 4 egg
- 2,5 dl kremfløte eller matfløte
- 2 ss smør
- salt og pepper

Slik gjør du:
Kok spaghetti som anvist på pakken. Ikke gjør som oss, bruk en større panne. Da klistrer ikke spaghettien seg så lett sammen under kokingen.
Stek baconet i litt smør i stekepannen mens spaghettien koker.
Sil av vannet fra spaghettien og ha en spiseskje smør i pannen. Ha spaghettien tilbake i pannen. Visp eggene litt sammen og ha dem i en bolle eller lignende.
Ha i fløten og rør det sammen.
Hell blandingen over spaghettien og vend spaghettien i den med platen på svak varme.
Rør forsiktig til blandingen er ordentlig varm. Det kan hende den begynner å klumpe seg, men det gjør ingenting, det smaker like godt likevel. Hvis blandingen klumper seg er den iallefall ferdig! Ha spaghetti på tallerkenen, dryss stekt bacon over og server.
Nam!

3 kommentarer:

 1. Fredrik, luringen. Denne oppskriften har han fått av meg;)

  SvarSlett
 2. Forresten - jeg ser stor forskjell på bildene dine! Veldig bra :D

  SvarSlett
 3. Tror egentlig ikke helt det, for vi lagde den litt underveis ut fra hvor mye egg og fløte vi hadde tilgjengelig og hva vi synes så passelig ut... Tok det litt på gefulen ;)

  Takk for det :D men jeg har brukt speilreflekskamera på noen av de tidligere oppskriftene også. Har lånt kameraet til pappa og Fredrik :)

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)