torsdag 24. februar 2011

Pizza på en snurr

En artig måte å servere pizza på. Perfekt for matpakken eller som fingermat. Dette har jeg hatt lyst til å prøve lenge, og jeg kommer garantert til å lage det igjen.

 Dette trenger du til 3-4 personer:
- 1/2 pk gjær
- 2 dl lunkent vann
- 2 ss olje
- 1 ts salt
- 4-5 dl hvetemel

- 400 g kjøttdeig
- litt olje
- 3 ss tomatpuré
- 2 dl vann
- 1 kjøttbuljongterning
- salt og pepper
- oregano
- revet ost
 Slik gjør du:
Smuldre gjæren i en bolle. Ha i vann, salt og olje og rør til gjæren er oppløst. Ha i nesten alt melet og kna det sammen til en deig. Dryss litt mel over og la deigen heve på et lunt sted med kjøkkenhåndkle over i ca. 30 minutter.
Under varmepumpen er forresten et bra sted å heve deig. Lag kjøttsausen mens deigen hever. Varm opp stekepannen til maks og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen til den er gjennomstekt. 
Ha i tomatpuréen og bland den godt inn. Hell over vannet og ha i buljongterningen. Kok opp og la det koke til buljongterningen er oppløst. Smak til med salt, pepper og oregano. 
Sett kjøttsausen til side slik at den avkjøler seg litt. Den bør være lunken før du smører den på pizzabunnen. Deigen er ferdig hevet når størrelsen har doblet seg.
Kna den litt før du kjevler den ut slik at den dekker et pizzabakeark. 
Dryss litt mel på den og snu den med den melede siden ned. Smør fyllet utover hele bunnen, men la det være en tynn stripe uten fyll på den ene langsiden. 
Dryss over litt revet ost. 
Begynn å rulle fra den langsiden som har saus helt ut til kanten. Når du har rullet helt til andre enden pensler du stripen uten fyll med litt vann før du ruller deigen over den. Nå har du en lang pølse lik som når man baker skillingsboller. Skjær den i 16 ca. like store skiver. Legg dem på et stekebrett med bakepapir på. 
Dryss litt ost på toppen av hver snurr.
La pizzasnurrene heve ca. 20 minutter til før du steker dem midt i ovnen på 200 grader i 20-25 minutter.
Nytes best helt ferske, men du kan også fryse dem eller spise dem kalde for eksempel til lunsj dagen etter. I know I will :)

2 kommentarer:

  1. Nam! Rett fra jobb, sulten som en ulv og rett inn på matblogger var kanskje ikke den beste ideen. Nå har jeg lyst på alt! Send meg et par av disse da ;) (Nå er det ikke lenge til Syden!)

    SvarSlett
  2. Kanskje ikke så veldig lurt nei... (vet det! gleder meg :D)

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)