søndag 20. februar 2011

Mørke sjokoladecookies

Det som er så bra med disse kjeksene, i tillegg til at de er knallgode, er at du kan lage deigen 3-4 dager på forhånd. Da gjenstår det bare å skjære den i skiver og steke når du plutselig blir sjokoladesyk eller det kommer folk på besøk. Deigen kan egentlig lages 3-4 måneder på forhånd hvis du pakker den godt inn og oppbevarer den i fryseren. Og hvem vil vel ikke ha ferske kjeks på 15 minutter tilgjengelig "for a rainy day"? Oppskriften er fra dinmat.bt.no.

Dette trenger du til ca. 50 kjeks:
- 300 g romtemperert smør
- 250 g sukker
- 200 g brunt sukker
- 450 g hvetemel
- 1/2 ts salt
- 1 ts hornsalt
- 2 ts bakepulver
- 1 ts malt kanel
- 2 ts vaniljesukker
- 3 ss kakaopulver
- 2 egg
- 100 g mørk sjokolade
- 100 g melkesjokolade
Slik gjør du:
Del smøret i terninger.
Visp sammen smør, sukker og brunt sukker.
Visp inn eggene.
Bland sammen kakaopulver, hornsalt, bakepulver, salt, kanel og vaniljesukker.
Og visp det inn i smørblandingen.
Elt inn melet først med en slikkepott. Deretter for hånd når deigen ikke er så klissete lenger.
Finn fram mørk sjokolade og melkesjokolade.

Grovhakk den og bland lys og mørk sjokolade sammen.
Press deigen litt flat og legg noe av sjokoladen oppå. Brett den i to, press ned og legg mer sjokolade på.
Gjenta til all sjokoladen er knadd inn og samle deigen til en ball.
Del den i fire emner.
Trill hvert emne til en pølse med ca. 4 cm i diameter.
Pakk pølsene inn i plastfolie og legg dem i kjøleskapet i minst en time. Da blir det lettere å skjære dem opp. Varm opp ovnen til 170 grader og finn fram stekebrett med bakepapir/aluminiumsfolie. Skjær pølsene i ca. 1,5 cm tykke skiver med en skarp kniv og legg dem med god avstand på stekebrettet slik at de har plass til å flyte litt utover.
Stek kjeksene midt i ovnen på 170 grader i 10 - 15 minutter. Med en gang de kommer ut av ovnen er de helt myke, så la dem avkjøle seg i ca. 5 minutter før du spiser dem. Da blir de sprø i kanten og seige i midten.
 Jeg vet det er vanskelig, men for ditt eget beste: Prøv å dele.

2 kommentarer:

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)