onsdag 23. februar 2011

Kyllinglasagne

Hvorfor ikke variere den klassiske lasagnen litt ved å bruke kylling istedenfor kjøttdeig? Det er litt sunnere og smaker minst like godt som tradisjonell lasagne. Lillebror, som ofte ikke liker det jeg lager, synes denne lasagnen var kjempegod. Jeg hadde håpet på rester til lunsj idag når jeg kom hjem, men der var det helt skrapt så den falt virkelig i smak :)

 Dette trenger du til 4 personer:
- 4 kyllingfileter
- salt og pepper
- 2 ss olje
- 1 boks grovhakkede tomater
- 1 løk
- 2 ss tomatpuré
- 2 dl vann
- oregano
- 1 hønsebuljongterning 
- 1 ts sukker
 - 1 ss smør eller margarin
- 2 ss mel
- 7 dl melk
- 1/2 pakke snøfrisk naturell
- mer salt og pepper
 - 9 lasagneplater
- revet ost
- salat som tilbehør

Slik gjør du:
Begynn med kyllingfiletene. Varm opp ovnen til 200 grader. Krydre filetene godt med salt og pepper og varm opp en spiseskje av oljen i en stekepanne.
Bruk høyeste temperatur på platen. Stek kyllingfiletene to minutter på ene siden...
...og to minutter på den andre til de er fine og gyldne.
Legg dem over på et bakepapirkledd stekebrett og stek dem midt i ovnen på 200 grader i 15 minutter.
Imens lager du tomatsausen. Skrell løken og skjær den i terninger. 
Bruk samme stekepanne som til kyllingfiletene. Du behøver ikke å vaske den. Ha en spiseskje olje i stekepannen og varm opp til litt over middels. Stek løken til den begynner å bli gylden.
Hell over de grovhakkede tomatene.
Ha i tomatpuré og vann.
Dryss på rikelig med oregano og ha i buljongterningen. 
Bland godt og la sausen koke ca. 10 minutter mens du lager den hvite sausen. 
Smelt smøret i en kjele. Dryss på melet og bland godt.
Ha i litt og litt melk mens du rører slik at det ikke blir klumper. Kok opp og hell i resten av melken.
La sausen koke i ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper og bland inn snøfrisken mot slutten av koketiden. 
Når kyllingfiletene er ferdige tar du dem ut av ovnen og skjærer dem i passe store biter. 
Nå burde tomatsausen ha tyknet litt. Trekk den av platen. Sausen er nå litt chunky med biter av løk og tomat.
Hvis du vil kan du bruke den slik den er nå. Da hopper du over neste del og går videre til å sette sammen lasagnen til i en ildfast form. Jeg har en lillebror som ikke liker løk- og tomatbiter, så jeg lar sausen kjøle seg litt ned før jeg har den i en blender ca. 1 minutt. Da blir den glatt som en tynn puré. 
Hvis du synes den blir for tykk kan du spe på med litt mer vann. Nå er alt klart for å legges i formen. Finn fram lasagneformen og skru ovnen opp til 225 grader. Legg en tredjedel av kyllingbitene i bunnen av formen. 
Øs over en tredjedel av sausen.
Legg tre lasagneplater oppå.
Øs på en tredjedel av ostesausen.
Sørg for å dekke lasagneplatene. Gjenta prosessen to ganger til. Da ender du opp med ostesaus på toppen. Dekk lasagnen med revet ost og sett formen midt i ovnen.
La den steke på 225 grader i ca. 30 minutter til osten har fått fin farge. 
Server lasagnen med en enkel salat og godt brød til. Jeg synes hvitløksbaguetter smaker godt til lasagne. (Og ja, disse er kjøpt på butikken. Jeg synes faktisk hvitløksbaguettene fra frysedisken er veldig gode.) 
Enjoy!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)