Denne gryten har en skikkelig god saus. Jeg kunne ha silt den oppi en kopp og drukket den. Så god er den. Jeg vil likevel ikke anbefale å gjøre det, da går du jo glipp av alle de andre godsakene i gryten. Kylling, vårløk, spinat, hvitløk og grønn chili... Det er rett og slett en veldig god gryte. Du burde prøve den!
- 2 grønne chilier
- 1 hvitløksfedd
- 2 vårløk
- 300 g kyllingfilet
- 2 ss smør
- 2 dl crème fraîche
- 50 g fersk spinat
- 1 ts sitronpepper
- salt og pepper
- 1,5 dl ukokt ris
Slik gjør du:
Kutt av stilken på chiliene og del dem i to på langs. Ta bort frøene og skjær chiliene i biter på tvers. Skrell og finhakk hvitløksfeddet. Strimle vårløken.
Varm opp stekepannen og ha i en spiseskje med smør. Fres chili, hvitløk og vårløk til det er blankt og ha det over i en panne.
Krydre det med sitronpepper. Kok ris etter anvisning på pakken. Skjær kyllingkjøttet i passe store biter.
Stek det i en spiseskje smør i stekepannen.
Kjøttet trenger ikke å bli gjennomstekt, det holder med en lett bruning.
Krydre det med salt og pepper. Ha kyllingkjøttet i pannen sammen med chiliblandingen.
Finn fram spinaten og skyll den under kaldt vann.
Ha spinaten i pannen...
Hell over crème fraîche...
Bland alt godt sammen og kok opp.
La det koke ca. 5 minutter til spinaten har falt sammen.
Smak om det trengs mer salt, pepper eller sitronpepper. Server gryten med den nykokte risen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)