mandag 14. februar 2011

Kyllinggryte med spinat og grønn chili

Denne gryten har en skikkelig god saus. Jeg kunne ha silt den oppi en kopp og drukket den. Så god er den. Jeg vil likevel ikke anbefale å gjøre det, da går du jo glipp av alle de andre godsakene i gryten. Kylling, vårløk, spinat, hvitløk og grønn chili... Det er rett og slett en veldig god gryte. Du burde prøve den!

Dette trenger du til 2 personer:
- 2 grønne chilier
- 1 hvitløksfedd
- 2 vårløk
- 300 g kyllingfilet
- 2 ss smør
- 2 dl crème fraîche
- 50 g fersk spinat
- 1 ts sitronpepper
- salt og pepper
- 1,5 dl ukokt ris

Slik gjør du:
Kutt av stilken på chiliene og del dem i to på langs. Ta bort frøene og skjær chiliene i biter på tvers. Skrell og finhakk hvitløksfeddet. Strimle vårløken.
 Varm opp stekepannen og ha i en spiseskje med smør. Fres chili, hvitløk og vårløk til det er blankt og ha det over i en panne. 
 Krydre det med sitronpepper. Kok ris etter anvisning på pakken. Skjær kyllingkjøttet i passe store biter. 
 Stek det i en spiseskje smør i stekepannen. 
 Kjøttet trenger ikke å bli gjennomstekt, det holder med en lett bruning. 
 Krydre det med salt og pepper. Ha kyllingkjøttet i pannen sammen med chiliblandingen.
 Finn fram spinaten og skyll den under kaldt vann. 
 Ha spinaten i pannen...
 Hell over crème fraîche...
 Bland alt godt sammen og kok opp. 
 La det koke ca. 5 minutter til spinaten har falt sammen. 
 Smak om det trengs mer salt, pepper eller sitronpepper. Server gryten med den nykokte risen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)