torsdag 10. februar 2011

Fylte grønnsaker gratinert i ovnen

Middagen idag ble fylte tomater, squash og paprikaer gratinert i ovnen. Jeg kaller det grønnsaker selv om tomat egentlig er et bær, og squash og paprika er frukter. Jaja, nok om det. Jeg brukte en squash og to tomater og paprikaer og det holdt til 3 personer. Men da hadde jeg mer kjøttfyll igjen så hvis dere er 4-5 stykker trenger dere ikke å lage mer fyll, bare ha flere grønnsaker å fylle :) Resten av fyllet var til lillebror som en egen rett fordi han ikke er så begeistret for grønnsaker.
 Ops! Tomatene ble spist opp før jeg rakk å ta bilder...


Dette trenger du til 3-5 porsjoner:
- 2 ss olje
- 1 løk
- 400 g kjøttdeig (jeg brukte svinekjøttdeig)
- 1 gulrot
- 1 squash
- 3 ss tomatpuré
- 2 dl vann
- 1 kjøttbuljongterning
- salt og pepper
- oregano
- 2 tomater
- 2 paprikaer
- ost til gratinering
- 2,5 dl ris
- 1/2 ts salt
- 5 dl vann

Slik gjør du:
Finhakk eller riv løken. Skrell gulroten og riv den også. 
 Del squashen i to på langs og skrap ut innmaten med en spiseskje. Som du ser gikk squashen litt i stykker i prosessen, men det gjør ingenting.
 Grovhakk squashinnmaten.
 Skjær toppene av paprikaene og riv ut innmaten. Hardt og brutalt, sånn er livet.
 Skjær toppene av tomatene og grav ut innmaten med en spiseskje. 
 Innmaten fra paprikaene og tomatene skal ikke brukes, så det kan du like gjerne kaste med en gang. Legg de uthulte grønnsakene på et bakepapirkledd stekebrett. Kok risen etter anvisning på pakken. Finn fram en stor stekepanne og ha i olje. Varm opp til høy temperatur og stek kjøttdeigen sammen med løken. 
 Ha i revet gulrot og hakket squashinnmat og bland det godt inn. Ha i tomatpuré, vann og buljongterning og rør det godt sammen.
 Smak til med salt, pepper og oregano og la det koke 10-15 minutter til buljongterningen er oppløst. 
 Bland inn den ferdigkokte risen. 
 Fyll opp grønnsakene med kjøttfyll, gjerne litt over kanten. 
 Dryss på revet ost eller legg på skiver med revet ost hvis du, som meg, ikke gidder å ta fram rivejernet igjen... Gratiner midt i ovnen på 220 grader i ca. 15 minutter. 
 Server de fylte grønnsakene med en frisk salat og godt brød (f.eks. foccacia) til.
 Mmmmm!

7 kommentarer:

  1. Hehe, typisk Fredrik! Det så veldig godt ut:) Hvilken fylt grønnsak ble best?

    SvarSlett
  2. Vanskelig spørsmål... Det ble jo ulik smak på hver grønnsak, så jeg synes alle var like gode på forskjellige måter. Tomatene ble myke, mens squashen og paprikaene ble sprø slik at det ble litt crunch i middagen:)

    SvarSlett
  3. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  4. Ble inspirert til å lage noe sånt i morgen til middag. :D. Namm

    SvarSlett
    Svar
    1. Håper middagen ble bra!

      Slett
    2. Den ble helt suveren!! Modifiserte litt også for egen skyld, det var også godt. Tusen takk for tips.
      Elsket squashen, og den gjorde ikke gubben så fikk de for meg selv. Vanvittig godt :)))
      Du har fått en fast følger :D

      Slett
    3. Kjekt å høre :) Velkommen som følger!

      Slett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)