lørdag 8. januar 2011

Takras-makroner med sitronfyll

Mitt første forsøk på makroner ble ikke direkte vellykket, de ble ganske takras-aktige. Men de smakte godt, og det er vel det viktigste er det ikke? Også ble de jo egentlig ganske søte til slutt. Oppskriften skulle holde til 16 makroner, men på grunn av noen komplikasjoner underveis som jeg kommer tilbake til ble det bare 10. Jeg brukte en elendig oppskrift som jeg fant på klikk.no som jeg aldri skal bruke igjen, men her er den likevel. (Med forslag til hvordan det kanskje kunne ha blitt vellykket)
Dette trenger du til 16 (10) makroner:
- 120 g melis
- 70 g hakkede mandler
- 2 små eggehviter
- noen dråper gul konditorfarge
- noen dråper rød konditorfarge
- ca. 100g lemon curd

Slik gjør du:
Ha de hakkede mandlene i en foodprocessor med kniven montert. Kjør den på full guffe til mandlene er finmalte. Bland i melisen. Knekk eggene og skill plommen fra hviten. Ha eggehvitene i en bolle. Plommene kan du spare og for eksempel bruke til eggerøre:) Stivpisk eggehvitene og ha halvparten i en annen bolle. Bland inn rød konditorfarge i den ene og gul i den andre. Ha halvparten av mandelblandingen i hver bolle. Legg 16 klatter av hver farge på stekebrett dekket med bakepapir. La det ligge i romtemperatur i ca. 15 minutter. Varm opp ovnen til 140 grader. Alt vel hittil, men det er nå det begynner å bli vanskelig... Klikk.no foreslår at man skal ha komfyrdøren litt på gløtt og steke makronene ca. 10-12 min med et ekstra stekebrett under. 2 oppå hverandre altså. Jeg fulgte oppskriften og endte da opp med makroner som var for klissete til å løs fra bakepapiret, og derfor en del ubrukelige halvdeler. Når jeg skulle steke de røde halvdelene hadde jeg døren helt lukket, og resultatet ble da litt mer brukbart. Men likevel ikke perfekt. Mitt forslag er å bruke bare et stekebrett og å ha komfyrdøren lukket. Følg med og ta dem ut når de ser ferdige ut. De skal være sprø utenpå og seige inni. Resten av oppskriften gikk bra. La makronene kjøle seg ned på rist. Smør på lemon curd på den ene halvdelen. Legg en annen oppå og sett dem i kjøleskapet. Holdbarhet: noen dager.

2 kommentarer:

  1. Hehe, de ble søte da:) Når jeg har laget makroner, så har røren vært mye fastere. Jeg former røren til små kuler før jeg legger dem på stekebrettet. Kommer snart en oppskrift på sjokolademakroner på bloggen min, så da kan du se hvordan jeg gjør det:) Er du frisk igjen?

    SvarSlett
  2. ja, nå er jeg nesten helt frisk. Bare litt hosting og snufsing igjen :)

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)