Oh yeah, hjemmelaget LEMON CURD: friskt, surt og søtt. Bruk det på skiven, på scones, som glasur eller i makroner. Denne oppskriften holder til ca. 500 gram curd. Den er holdbar i maks 2 uker.
Dette trenger du:
- 1,5 dl sitronsaft
- skallet av 2 sitroner
- 60 g smør
- 175 g sukker
- 2 egg
Slik gjør du:
Finn fram en stor kjele og en litt mindre kjele eller en ildfast form. Fyll vann i den største kjelen og sett den andre oppi slik at den hviler på hankene. Den minste kjelen skal ikke være i kontakt med vannet i den største. Kok opp vannet og la det småkoke.
Finriv skallet av sitronene og press ut sitronsaften. Sil saften i den minste kjelen og ha i skallet. Skjær smøret i terninger og ha det i kjelen sammen med sukkeret.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)