fredag 7. januar 2011

Lemon curd

Oh yeah, hjemmelaget LEMON CURD: friskt, surt og søtt. Bruk det på skiven, på scones, som glasur eller i makroner. Denne oppskriften holder til ca. 500 gram curd. Den er holdbar i maks 2 uker.

Dette trenger du:
- 1,5 dl sitronsaft
- skallet av 2 sitroner
- 60 g smør
- 175 g sukker
- 2 egg

Slik gjør du:
Finn fram en stor kjele og en litt mindre kjele eller en ildfast form. Fyll vann i den største kjelen og sett den andre oppi slik at den hviler på hankene. Den minste kjelen skal ikke være i kontakt med vannet i den største. Kok opp vannet og la det småkoke.

Finriv skallet av sitronene og press ut sitronsaften. Sil saften i den minste kjelen og ha i skallet. Skjær smøret i terninger og ha det i kjelen sammen med sukkeret. La smøret smelte i vannbadet og rør godt. Visp eggene litt sammen med en gaffet og ha de i kjelen mens du rører godt. Hold det over varmen i ca. 40 minutter. Rør ofte, og pass på at vannet ikke koker for mye. Hvis det blir for varmt blir det fort eggerøre... Curden er ferdig når den henger igjen på baksiden av en skje. Den tykner litt mer når den er avkjølt. Hell den i et glass eller en boks og avkjøl ca 30 minutter uten lokk. Sett på lokk og sett den i kjøleskapet. Den er klar etter noen timer. Oppbevar curden i kjøleskapet med lokk på.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)