tirsdag 4. januar 2011

Kylling fajitas

Skikkelig kosemat!

Dette trenger du til 3 personer:
- 3 ss solsikkeolje
- 1 ss akasiehonning
- 2 ts oregano
- 1,5 ts paprikapulver
- 2 hvitløksfedd
- 1-2 ts tacokrydder
- salt og pepper
- 3 kyllingfileter

- 1/2 løk
- 1 paprika

- 3 dl vann
- 1,5 dl ris
- 1/2 ts gurkemeie
- litt salt

- isbergsalat
- mais
- rømme
- 9 hvetetortillas

Slik gjør du:
Bland sammen olje, honning, oregano, paprikapulver, tacokydder, salt og pepper. Skrell hvitløksfeddene, gi dem et dunk med kjevlen for å knuse dem litt og ha dem hele i marinaden. Rør litt rundt og la marinaden stå mens du skjærer kyllingfileten i passe store biter. Ha dem i marinaden og la dem ligge der i minst 1 time, gjerne 2, i kjøleskapet.
Når kyllingen har kost seg i marinaden lenge nok tar du den ut av kjøleskapet og tar bort hvitløksfeddene. Skjær løk og paprika i strimler. Kok opp vannet til risen, ha i salt og gurkemeie og kok risen etter anvisning på pakken. Strimle isbergsalaten og varm tortillalefsene etter anvisning på pakken.
Varm opp stekepannen til full styrke og fres kyllingbitene. Flytt mye på dem slik at de ikke blir svidd.
Når kyllingbitene har stekt ca. 2 minutter har du i paprika og løk og steker det sammen med kyllingbitene et par minutter til på høy varme. Skru ned temperaturen og la det surre en stund til, til løken har blitt myk.Server kyllingkjøttet i lefsene sammen med salat, gul ris, mais og rømme. Rull sammen og hiv innpå!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)