søndag 2. januar 2011

Pai med kylling og bacon

Jeg har fått verden søteste paiform av lillebror til jul, så den måtte jo testes. Derfor ble det en enkel kyllingpai med bacon til middag. Og siden jeg er så snill deler jeg oppskrifen med dere ;)
Se så fin den er!


Dette trenger du:
- 4 dl mel
- 50 g margarin
- 2 ts bakepulver
- ca. 1,5 dl melk

- 100 g skogsbacon
- 4 kyllingfileter
- salt og pepper
- olje til steking

- 2,5 dl melk
- 4 egg
- 2 ss finhakket gressløk
- salt og pepper
- ca. 100 g revet ost

Slik gjør du:
Lag først deigen til paibunnen. Forvarm ovnen til 200 grader. Bland sammen mel og bakepulver. Tilsett smør i terninger og bland til deigen blir smuldrete. Tilsett litt og litt av melken og kna det sammen til en smidig deig. Trykk den ut i en smurt paiform og prikk i den med en gaffel. Forstek paibunnen midt i ovnen i 10-12 minutter.
Skjær baconet i passe store biter og stek det på begge sider i varm stekepanne. Fordel det i den forstekte paibunnen. Stek kyllingfiletene i den samme stekepannen. Krydre med salt og pepper. Filetene trenger ikke å bli gjennomstekt, de kan godt være litt rosa inni. Skjær kyllingkjøttet i ca. 2x2 cm biter og fordel det i paibunnen. Bland sammen melk, egg, gressløk, salt og pepper og hell det over kyllingbitene i paibunnen. Dryss revet ost på toppen og stek paien midt i ovnen på 200 grader i ca. 45-60 minutter (avhengig av ovnen og dybden på paiformen) til eggemassen har stivnet. Server paien med salat ved siden av.

6 kommentarer:

 1. Dette så helt nydelig ut! Flott pai :-)

  SvarSlett
 2. Denne smakte fantastisk!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for tilbakemeldingen :) Kjekt at du synes det var godt!

   Slett
 3. Hei!
  Jeg har aldri (!!!) lagd pai, men har ei paiform stående i skapet...
  Nå er tida inne for å prøve! Ser at du bruker melk i deigen, mens alle andre oppskrifter jeg har sett bare har vann. Hvordan blir forskjellen tror du?

  SvarSlett
  Svar
  1. Denne paibunnen er litt annerledes siden den er med bakepulver og melk. Den hever litt i ovnen og blir fluffy og litt myk. Mens vanlige paibunner med vann blir tynne og (forhåpentligvis) sprø. Det kommer litt ann på smak og behag, men begge typene passer til denne paien. Lykke til med paien! Og fortell meg gjerne hvordan det går!

   Slett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)