søndag 16. januar 2011

Sjokoladecrêpes med varme bær

I juleferien laget jeg middag nesten hver dag, men nå er ferien over og jeg har begynt å jobbe. Noe som betyr at jeg ikke er hjemme før klokken halv seks og da blir det lite tid til å lage mat, så det tar de andre seg av. Men en dessert får jeg tid til å lage nå og da, så på fredag lagde jeg sjokoladecrêpes med varme bær og vaniljeis. Her er oppskriften :)

Dette trenger du til 8-10 crêpes:
- 2 dl mel
- 1/2 dl kakaopulver
- 1 klype salt
- 1 egg
- 4 dl melk
- 1-2 dl sukker
- 50 g margarin

- 400 g skogsbær (bjørnebær, risps, blåbær og bringebær)
- 2 dl sukker
- saften av 1/2 sitron
- 1/2 ts malt allehånde

- vaniljeis til servering

Slik gjør du:
Bland sammen mel, kakaopulver og salt i en bolle. Finn fram en annen bolle og bland sammen egget, sukkeret og halvparten av melken. Bland det sammen med det tørre til en tykk røre. Ha i resten av melken og rør godt. Smelt margarin i en mellomstor stekepanne og ha det i røren. Varm opp stekepannen til middels-høy varme og stek tynne pannekaker.

Ha bær, sukker, sitronsaft og allehånde i en kjele. Varm opp og rør forsiktig til sukkeret er oppløst. Gi bærene et lite oppkok og skru av platen. La bærene kjøle seg litt ned.

Ha en pannekake på en tallerken, legg varme bær i en fjerdedel av pannekaken, brett sammen og server med vaniljeis. Sikt gjerne litt melis over.Beklager dårlige mobilkamera-bilder :s

1 kommentar:

  1. Å, nam!!
    Kniven er KJEMPEGOD:D Bruker den masse! De andre knivene blir aldri brukt mer, hehe:)

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)