mandag 24. januar 2011

Eplekake med valnøttkjerner

Hipp hurra for mamma! Mamma hadde bursdag i går og vi feiret med godt selskap og kake. Jeg lagde eplekake med valnøtter, Jeanette lagde sjokolademakroner og mamma lagde boller med eggekrem. Mmmmm!

Dette trenger du:
- 125 g margarin
- 125 g sukker
- 2 egg
- 150 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 100 g valnøttkjerner
- 1 eple
- 2 ss perlesukker
- 1 ts kanel

Slik gjør du:
Smelt margarinen i en kjele. Rør egg og sukker til eggedosis. Bruk gjerne food prosessoren. Hell forsiktig i smeltet margarin mens du rører. Bland sammen mel og bakepulver og rør det inn i eggedosisen. Grovhakk valnøttkjernene. Rør dem inn for hånd med en visp. Varm opp stekeovnen til 180 grader. Finn fram en rund springform på 22 cm i diameter. Smør den godt med litt margarin. Hell røren i formen. Skrell eplet og ta ut kjernen. Skjær eplet i skiver og legg dem slik at de nesten dekker hele toppen på kaken. Dryss perlesukker og kanel over. Stek kaken nest nederst i ovnen i ca 25-30 minutter. La den kjøle seg litt ned før du tar den ut av formen. Smaker godt med is ved siden av :)

1 kommentar:

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)