onsdag 10. november 2010

Timianbrød med maldonsalt

Da kjæresten min og jeg var ute og feiret 5 års dagen vår for en måned siden fikk vi servert veldig godt brød før maten. Vi fant ut at det måtte være timianbrød med maldonsalt. Jeg fikk lyst til å prøve å lage et liknende brød hjemme og kom fram til denne oppskriften. Det smakte nesten helt likt, så jeg er veldig fornøyd!

Dette trenger du til 1 brød:
- 1/2 pk gjær
- 3 dl lunkent vann
- 1/2 dl olivenolje
- 1 ts sukker
- 1/2 ts salt
- 1,5 ss timian
- 400 g hvetemel
- litt smør
- 1 ss maldonsalt

Slik gjør du:
Ha vann og olje i en bolle og smuldre i gjæren. Rør til den er oppløst. Ha i sukker, salt (ikke maldonsaltet) og timian. Rør litt før du har i melet. Kna det sammen til en smidig deig. La deigen heve i ca. 30 minutter på et lunt sted. Smør en brødform med smør og dryss maldonsalt i bunnen og langs sidene. Spar litt til å drysse på toppen. Kna deigen fort sammen og rull den til en pølse. Legg den i formen, legg kjøkkenhåndkle over og la den heve i 20-30 minutter til. Pensle brødet med vann og dryss litt timian og maldonsalt over rett før steking. Varm ovnen til 225 grader og stek brødet på nederste rille i ca. 30 minutter. La brødet kjøle seg litt ned før du skjærer i det. Brødet kan serveres som forrett med eller uten smør, til frokost med ost på eller ved siden av middagen. Passer sammen med alt fra supper til grillmat vil jeg tro ;)

2 kommentarer:

  1. Prøvde denne oppskrifta i kveld - meeeget fornøyd : )

    PS! Elsker bloggen din - og synes du har en ypperlig "matsmak"!

    SvarSlett
  2. Så bra du likte det! Tusen takk for hyggelig tilbakemelding, Maiken :D

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)