onsdag 3. november 2010

Sjokoladefondant


Et bilde sier mer enn tusen ord:
Oh, yes! Det smaker like godt som det ser ut. 

Dette trenger du til 1 porsjon:
- 25 g mørk kokesjokolade
- 25 g smør eller margarin
- 1 egg
- 2 ss sukker
- 2-3 ss hvetemel

Slik gjør du:
Varm opp ovnen til 220 grader. Grovhakk sjokoladen mens du smelter smøret i en kjele.
Ha sjokoladen i en bolle og hell smøret over. Rør med en gaffel til sjokoladen er smeltet.
Visp raskt sammen egg og sukker i en annen bolle.
Ha i sjokoladeblandingen og rør godt. Bruk en slikkepott slik at du får med all sjokoladeblandingen. Ha i mel og rør det sammen.
Smør en ildfast porsjonsform med litt smør og hell røren i.
Stek sjokoladefondanten neders i ovnen i ca. 15 minutter til den ser slik ut.
La den kjøle seg ned i formen i ca. 10 minutter før du tar den ut. Bruk en kniv og skjær forsiktig langs kanten av formen og vipp fondanten ut. Serveres med vaniljeis eller krem.Naaaaaaam!Ble du fristet?

5 kommentarer:

  1. Er standard-desserten når jeg er på restaurant det der... Spørs om jeg må lage hjemme snart. ;)

    Takk for at du stakk innom forresten. :D Veldig fin blogg!

    SvarSlett
  2. Hehe, jeg og kjøper alltid det på restaurant :) Det er så godt! På fredag spiste jeg sjokoladefondant på Stragiotti bar & restaurante og det var utrolig godt!

    Takk for det, glad du liker den!

    SvarSlett
  3. Går det an å bruke enn stor muffinsform for osse som ikkje har ildfaste porsjonsformer?

    SvarSlett
  4. Vet ikke, det har jeg aldri prøvd. Men gi gjerne en lyd om hvordan det går hvis du prøver :) lykke til!

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)