Et bilde sier mer enn tusen ord:
Oh, yes! Det smaker like godt som det ser ut.
Dette trenger du til 1 porsjon:
- 25 g mørk kokesjokolade
- 25 g smør eller margarin
- 1 egg
- 2 ss sukker
- 2-3 ss hvetemel
Slik gjør du:
Varm opp ovnen til 220 grader. Grovhakk sjokoladen mens du smelter smøret i en kjele.
Ha sjokoladen i en bolle og hell smøret over. Rør med en gaffel til sjokoladen er smeltet.
Visp raskt sammen egg og sukker i en annen bolle.
Ha i sjokoladeblandingen og rør godt. Bruk en slikkepott slik at du får med all sjokoladeblandingen. Ha i mel og rør det sammen.
Smør en ildfast porsjonsform med litt smør og hell røren i.
Stek sjokoladefondanten neders i ovnen i ca. 15 minutter til den ser slik ut.
La den kjøle seg ned i formen i ca. 10 minutter før du tar den ut. Bruk en kniv og skjær forsiktig langs kanten av formen og vipp fondanten ut. Serveres med vaniljeis eller krem.Naaaaaaam!Ble du fristet?
- 25 g smør eller margarin
- 1 egg
- 2 ss sukker
- 2-3 ss hvetemel
Slik gjør du:
Varm opp ovnen til 220 grader. Grovhakk sjokoladen mens du smelter smøret i en kjele.
Ha sjokoladen i en bolle og hell smøret over. Rør med en gaffel til sjokoladen er smeltet.
Visp raskt sammen egg og sukker i en annen bolle.
Ha i sjokoladeblandingen og rør godt. Bruk en slikkepott slik at du får med all sjokoladeblandingen. Ha i mel og rør det sammen.
Smør en ildfast porsjonsform med litt smør og hell røren i.
Stek sjokoladefondanten neders i ovnen i ca. 15 minutter til den ser slik ut.
La den kjøle seg ned i formen i ca. 10 minutter før du tar den ut. Bruk en kniv og skjær forsiktig langs kanten av formen og vipp fondanten ut. Serveres med vaniljeis eller krem.Naaaaaaam!Ble du fristet?
Naaaaaam!
SvarSlettEr standard-desserten når jeg er på restaurant det der... Spørs om jeg må lage hjemme snart. ;)
SvarSlettTakk for at du stakk innom forresten. :D Veldig fin blogg!
Hehe, jeg og kjøper alltid det på restaurant :) Det er så godt! På fredag spiste jeg sjokoladefondant på Stragiotti bar & restaurante og det var utrolig godt!
SvarSlettTakk for det, glad du liker den!
Går det an å bruke enn stor muffinsform for osse som ikkje har ildfaste porsjonsformer?
SvarSlettVet ikke, det har jeg aldri prøvd. Men gi gjerne en lyd om hvordan det går hvis du prøver :) lykke til!
SvarSlett