fredag 5. november 2010

Pesto alla genovese

Pesto er en basilikumsbasert saus som ofte brukes i pastaretter eller til kylling. Pesto smaker også godt på pizza, i toast og til hvit fisk.

Dette trenger du til ca 3 dl pesto:
- 2 dl ferske basilikumsblader, tettpakket
- 1 stort hvitløksfedd, skrelt
- 1/2 ts salt
- 1/2 ts pepper
- ca. 40 g pinjekjerner uten salt
- ca. 25 g cashewnøtter uten salt
- 1 dl olivenolje
- 1 ss sitronsaft
- 2 dl revet parmesan

Slik gjør du:
Skyll basilikumen og knip ut vannet. Ha bladene i foodprosessoren med kniven montert sammen med hvitløksfeddet, salt, pepper, pinjekjerner og cashewnøtter og kjør det til en jevn masse. Ha i sitronsaft og olivenolje og bland det raskt sammen. Ha i parmesan og bland det også raskt inn. Smak på pestoen og tillsett om nødvendig mer salt og pepper. Ha pestoen i en tett boks og oppbevar den i kjøleskapet til den skal brukes. (maks 5 dager)

1 kommentar:

  1. Nils-Erik Skavberg2. mars 2017 kl. 08:31

    Noe av basilikumen kan erstattes med frisk bladpersille. Husk å bruke kvalitetsolje, og vær forsiktig med saltet.

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)