Hasselbackpoteter er bakte poteter med en vri. Det smaker godt som tilbehør til fisk, kjøtt og fugl eller som en egen rett.
Dette trenger du per porsjon (som tilbehør):
- 2 like store poteter
- 1 ss smeltet smør
- litt salt
- 2 ss revet parmesan
Slik gjør du:
Varm opp ovnen til 225 grader. Vask og skrell potetene. Skjær av en liten skive på den ene langsiden på hver potet slik at den står stødig. Skjær tynne skiver i potetene uten å skjære helt gjennom. Poteten skal henge sammen i bunnen. Legg potetene i en ildfast form og pensle dem med smør. Stek dem midt i ovnen i ca 40 minutter. Pensle dem med smør hvert tiende minutt. Når det bare er ti minutter igjen strør du på salt og parmesan. Server potetene straks de er ute av ovnen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)