lørdag 6. november 2010

Hasselbackpoteter med revet parmesan

Hasselbackpoteter er bakte poteter med en vri. Det smaker godt som tilbehør til fisk, kjøtt og fugl eller som en egen rett.

Dette trenger du per porsjon (som tilbehør):
- 2 like store poteter
- 1 ss smeltet smør
- litt salt
- 2 ss revet parmesan

Slik gjør du:
Varm opp ovnen til 225 grader. Vask og skrell potetene. Skjær av en liten skive på den ene langsiden på hver potet slik at den står stødig. Skjær tynne skiver i potetene uten å skjære helt gjennom. Poteten skal henge sammen i bunnen. Legg potetene i en ildfast form og pensle dem med smør. Stek dem midt i ovnen i ca 40 minutter. Pensle dem med smør hvert tiende minutt. Når det bare er ti minutter igjen strør du på salt og parmesan. Server potetene straks de er ute av ovnen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)