lørdag 6. november 2010

Ovnsbakt torsk med smørstekte sukkererter og hasselbackpoteter

I denne retten har jeg brukt mye smør, men det kan vi vel tillate oss på en fredagskveld. Dessuten er jo alt det andre sunt: fisk, poteter og sukkererter.

Dette trenger du til 1 porsjon:
- 125 g torskefilet
- salt og pepper
- 1 ts smeltet smør eller margarin
- 1 ss hakket kruspersille

- 12 sukkererter
- 1 ts smør eller margarin
- salt og pepper

- se oppskrift på hasselbackpoteter her

Slik gjør du:
Lag hasselbackpoteter etter denne oppskriften. Når det er 20 minutter igjen av steketiden krydrer du torsken med salt og pepper. Drypp smør over og strø på persille. Pakk fisken inn i aluminiumsfolie og stek den sammen med potetene de siste 15-20 minuttene. (midt i ovnen, 225 grader). Nå det er 3 minutter igjen til potetene og fisken er ferdig smelter du smøret til sukkerertene i en kjele. Stek de raskt på høy varme i 1-2 minutter og smak til med salt og pepper. Ta torsken og potetene ut av ovnen, dander det på en tallerken (forhåpentligvis finere enn jeg danderer) og server! Vet ikke helt hvordan det skjedde, men torsken min ser ut til å ha krympet i ovnen...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)