torsdag 14. oktober 2010

Tacolasagne

Inspirert av Toro sin nyhet "Tacolasagne" bestemte jeg meg for å lage min egen variant. Det ble absolutt vellykket og jeg tør også å påstå at den er bedre enn Toro sin (selv om jeg ikke har smakt den ennå...) Prøv selv!

Dette trenger du til 4 personer...
...til kjøttsausen:
- 400 g kjøttdeig
- 1 rødløk
- 3 ss hjemmelaget tacokrydder
eller en pose tacokrydder fra butikken
- 1 boks grovhakkede tomater
- 1/2 boks mais
- 2 dl vann
- salt og pepper

...til ostesausen:
- 1 ss margarin
- 2 ss mel
- 7 dl melk
- 2 dl revet ost
- salt og pepper

...i tillegg:
- 9 lasagneplater
- revet ost

Slik gjør du:
Grovhakk rødløken og stek den sammen med kjøttdeigen. Dryss over tacokrydder og rør det godt inn. Ha i tomatene, vannet og maisen og la sausen koke mens du lager ostesausen. Smak til med salt og pepper.Smelt margarin i en kjele og rør inn melet. Spe på med melk og kok opp sausen. La den småkoke i 5 minutter. Ha i ost og smak til med salt og pepper mot slutten av koketiden.
Finn fram en ildfast form og legg fyllet i denne rekkefølgen: kjøttsaus, lasagneplater, ostesaus, kjøttsaus, lasagneplater, ostesaus osv. Avslutt med ostesaus og strø revt ost på toppen. Stek lasagnen midt i ovnen på 200 grader i ca. 30 minutter. Mmmm...

3 kommentarer:

  1. Prøvd deinn dær æ, og deinn va nyyyydelig go. :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Så kjekt å høre :) Lenge siden jeg laget dette innlegget her. Ser det er fryktelig dårlige bilder!

      Slett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)