lørdag 23. oktober 2010

Kyllinggryte med sjampinjong og paprika

Jeg er begynt å bli litt småforkjølet, så da jeg våknet i dag tidlig knasket jeg i meg c-vitamin mens jeg kledde på meg varme klær og skrudde ovnen opp på 30 grader. I et siste desperat forsøk på å ta knekken på forkjølelsen før den bryter ut for fullt lagde jeg kyllinggryte med litt tabascosaus i for å få den litt hot. Kyllingsupper og lignende smaker så godt når man er litt pjusk og særlig når den er litt sterk i tillegg. Jeg krysser fingre og tær for at jeg våkner frisk som en fisk imorgen ;)

Dette trenger du til en stor porsjon:
- 1 kyllingfilet
- 1/4 løk
- 50 g sjampinjong
- 1/2 rød paprika
- 1 hvitløksfedd
- 2 ss mel
- 3 dl vann
- 1/2 hønsebuljongterning
- salt og pepper
- 1/2 ts tabascosaus
- 1 dl fløte
- 1 dl ris

Slik gjør du:
Stek kyllingfileten i litt olje i stekepannen til den er gjennomstekt. Samtidig kutter du opp grønsakene. Vask sjampinjongen og skjær den i skiver. Skjær paprika og løk i strimler. Finhakk hvitløken. Kok ris etter anvisning på pakken. Fres løken først i litt olje i en panne. Ha deretter i de andre grønnsakene og fres det noen minutter til. Dryss mel på og bland det godt sammen. Spe på med vann og ha i buljongterningen. Rør mens det koker opp og til buljongterningen er oppløst. Ha i fløte og smak til med salt, pepper og tabasco. La det koke opp på nytt mens du skjærer kyllingen i biter. Ha kyllingen i og la det koke opp en siste gang. Ha risen på en tallerken, kyllinggryten oppå og server!

6 kommentarer:

 1. Der der så godt ut. Må prøves det også. :P

  SvarSlett
 2. I dag har jeg handlet inn til å lage dette. :D Men trur du ikke jeg glemte champ. :(

  SvarSlett
 3. Huff, det var synd, men det smaker sikkert nesten like godt uten sjampinjong ;)

  SvarSlett
 4. Fikk kjæresten til å kjøre med ned på butikken. :P Så vi har spist sånn her i dag, Men jeg må si jeg synes det var en smak som maglet. Den var såppas rund den smaken at jeg får ikke satt fingeren på det. :S

  SvarSlett
 5. Jeg tenkte på at det kanskje hadde vært godt med litt mais oppi.. eller kanskje du hadde likt den bedre med mer hvitløk eller tabasco-saus. Litt chili hadde nok også smakt godt i gryten :) Får prøve det neste gang ;)

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)