søndag 3. oktober 2010

Hvit pizza med kjøttboller og løk

Tenkte jeg skulle prøve crème fraîche istedenfor tomatsaus på pizzaen. Det ble faktisk veldig godt, og en god variasjon fra den vanlige pizzasausen. For å balansere det litt lagde jeg noen litt sterke taco-kjøttboller til å ha oppå.

Dette trenger du til 3 personer:
Bunn:
- 1/2 pk gjær (25g)
- 1,5 dl lunkent vann
- 1 ts salt
- 2 ss olje
- ca. 4 dl mel

Saus:
- 3 dl crème fraîche
- 1 ts chilipulver
- 1 hvitløksfedd, hakket
- 1 ts timian
- 1 ts oregano
- litt salt og pepper

Kjøttboller
- 100 g kjøttdeig
- 3 ts hjemmelaget tacokrydder (se oppskrift her, gang den med 5 så har du tacokrydder for en stund)
- litt salt og pepper
- olje til steking

- ca. 200 g revet ost
- 1/4 løk

Slik gjør du:
Tapp lunkent vann fra springen og ha det i en stor bakebolle. Ha i gjæren og rør med en tregaffel til den er oppløst. Ha i oljen og saltet og elt inn melet. Bruk eventuelt mer mel hvis deigen er klissete. Ha deigen på kjøkkenbenken og elt den godt noen minutter. Ha den tilbake i bollen og la den heve i 30 minutter. Kjevle den ut slik at den dekker en langpanne og la den heve mens du lager sausen og kjøttbollene.

Varm opp ovnen til 250 grader. Bland sammen alle ingrediensene til sausen og fordel den utover pizzabunnen. Ha osten oppå.

Bland krydderet inn i kjøttdeigen ved hjelp av en gaffel eller ved å elte med hendene. Form kjøttdeigen til små kjøttboller med en teskje. Varm opp stekepanne, ha i litt olje og stek kjøttbollene raskt ved å riste dem rundt i stekepannen. Fordel kjøttbollene på pizzaen. Skjær løken i strimler og ha den også på pizzaen.

Stek pizzaen nest neders i ovnen i ca. 10-15 minutter til osten er gyllen og bunnen er sprø. Namnamnam!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)