Inspirert av Trines mektige matblogg bestemte jeg meg for å lage nachos med hjemmelaget "tacokrydder". Det ble veldig vellykket og er nok noe jeg kommer til å gjenta. Etter å ha blitt oppmerksom på smaksforsterkere og andre unødvendige ting de putter i tacokrydderet som vi i god tro handler på butikken, synes jeg det er en lettelse å vite akkurat hva som er i mitt hjemmelagde tacokrydder. Og bedre smaker det også når man lager det selv og kan gjøre krydderet så sterkt eller mildt som man ønsker! Her er min oppskrift på "sunn" kyllingnachos til to sultne mennesker.
Dette trenger du:
- 400 g kyllingkjøttdeig
- 2,5 ts chilipulver
- 1 ts tørket oregano
- 3 ts spisskummen
- 1 ts paprikapulver
- 1 ts hvitløkspulver
- 1 ts kayennepepper
- 1/2 ts salt (det er mye salt på tortillachipsen, så vær gniten med saltet)
- 1-2 dl vann
- 1/2 boks mais
- tortillachips
- revet ost
- rømme
- salsa
Sett ovnen på 225 grader med en gang, for dette går fort! Skru stekeplaten på full styrke og ha litt olje i stekepannen. Vent til pannen er varm og ha i kyllingkjøttdeigen. Brun den og del den i små biter underveis. Den skal bli kornete.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)