tirsdag 31. august 2010

Halvgrove ostehorn med kalkunpålegg


Dette trenger du til ca. 14 horn:
- 2 ss smør
- 3,5 dl vann
- 4 dl fullkornshvetemel
- 5 dl hvetemel
- 1/2 ts salt
- 1/2 pk tørrgjær

- ost
- kalkunpålegg

Slik gjør du:
Smelt smøret og ha i vannet. Varm det opp til ca 45 grader. Ha det i en bakebolle. Bland sammen mel, salt og gjær og rør det inn i den lunkne blandingen.

Kna det godt sammen til en smidig deig. Bruk eventuelt litt mer mel. Legg deigen tilbake i bakebollen og la den heve i 30 minutter mens du gjør noe annet. Slapp av, her har du 30 minutter til å gjøre akkurat hva du vil, så embrace it! Ha deigen på bakebordet og kna den litt sammen.

Del den i to og kjevle hvert emne til et rektangel. Skjær ut trekanter.

Ha på en osteskive og litt kalkunpålegg og rull sammen. Ha en osteskive på toppen.

Legg hornene på et stekebrett med bakepapir på. La dem etterheve i ca. 15 minutter. Varm opp ovnen til 200 grader og stek hornene i 15-20 minutter.

Mmmm, nyt den deilige lukten av smeltet ost og gjærbakst! Serveres rykende ferske.

4 kommentarer:

  1. Disse så nydelig ut!! De skal jeg jammen prøve:)
    Kan man bytte ut fullkornshvetemel med vanlig hvetemel og få de fine?
    Flott blogg du har:)

    SvarSlett
  2. Takk for koselig kommentar! Det går selvfølgelig helt fint å bruke siktet hvetemel hvis du vil ha de fine :)

    SvarSlett
  3. Har nettopp laget disse, de ble kjempegode:)

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)