lørdag 28. august 2010

Chiligryte i pitabrød


Dette trenger du til 4 personer:
- 400 g kjøttdeig, gjerne av svin
- 1 løk
- 2 hvitløksfedd
- 1 boks grovhakkede tomater
- 2 ts chilikrydder
- 1-2 ss oregano
- 1/2 ts kayennepepper
- 1 ss tomatpure
- 1-2 dl vann
- 1 boks brune bønner
- 1 rød paprika
- 1 grønn paprika
- 1 chili
- litt salt og pepper

- 6-8 pitabrød, se oppskrift her

- 4 dl vann
- 1/2 ts salt
- 2 dl bulgur

- ost
- rømme eller crème fraîche

Slik gjør du:
Varm opp ovnen til 200 grader og finn fram pitabrødene fra fryseren. Legg dem på rist. Ha vannet til bulguren i en kjele, skru på platen og legg lokket på.

Finhakk hvitløken og grovhakk løken. Skjær paprikaene i terninger (fjern frøene) og skjær chilien i ringer (det er grusomt kjedelig å kutte grønnsaker, jeg vet det. Gjør som meg og få mannen i huset til å gjøre det). Varm opp en stor stekepanne til høy varme. Ha i litt olje og stek kjøttdeigen sammen med løken og hvitløken. Del kjøttdeigen i små biter mens den steker, den skal bli kornete. Når kjøttdeigen er gjennomstekt og på grensen til å bli svidd er det på høy tid å hive tomatene i gryten. Ha i alt krydderet også slik at smakene får litt tid til å komme frem.

Ops, vannet til bulguren koker; ha i litt salt og bulguren. Legg på lokket og skru av platen. La det stå i ca ti minutter til bulguren er ferdigkokt og har trukket til seg alt vannet.

Tilbake til gryten: Når du nå ser at chiligryten ikke ble helt som du hadde planlagt har du i tomatpuré og vann og tenker at "nå begynner det å ligne på noe ja..."

La det surre 5 minutter før du har i paprikaen, chilien og bønnene. La det koke 3-4 minutter til før du smaker til med salt og pepper.

Nå er sikkert ovnen varm også slik at du kan varme pitabrødene. 3-4 minutter midt i ovnen burde holde.

Bulguren bør være ferdig nå. Bland den inn i gryten.

Server gryten i pitabrød med ost og rømme eller crème fraîche :)

2 kommentarer:

  1. Nam:) Jeg har aldri brukt bulgur, smaker det det samme som couscous?

    SvarSlett
  2. Takk ;) Jeg synes det smaker ganske annerledes enn couscous, men ikke det samme som ris heller. Vanskelig å forklare hvordan det smaker, men du burde prøve det. Tror du kommer til å like det.. Du kan bruke det som erstatning til ris, slik som du bruker byggryn:) Jeg bruker den en stor type som ligner litt på risottoris, men det finnes mindre typer også som kanskje minner mer om couscous (har ikke smakt den..)

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)