- 400 g kjøttdeig, gjerne av svin
- 1 løk
- 2 hvitløksfedd
- 1 boks grovhakkede tomater
- 2 ts chilikrydder
- 1-2 ss oregano
- 1/2 ts kayennepepper
- 1 ss tomatpure
- 1-2 dl vann
- 1 boks brune bønner
- 1 rød paprika
- 1 grønn paprika
- 1 chili
- litt salt og pepper
- 6-8 pitabrød, se oppskrift her
- 4 dl vann
- 1/2 ts salt
- 2 dl bulgur
- ost
- rømme eller crème fraîche
Slik gjør du:
Varm opp ovnen til 200 grader og finn fram pitabrødene fra fryseren. Legg dem på rist. Ha vannet til bulguren i en kjele, skru på platen og legg lokket på.
Finhakk hvitløken og grovhakk løken. Skjær paprikaene i terninger (fjern frøene) og skjær chilien i ringer (det er grusomt kjedelig å kutte grønnsaker, jeg vet det. Gjør som meg og få mannen i huset til å gjøre det). Varm opp en stor stekepanne til høy varme. Ha i litt olje og stek kjøttdeigen sammen med løken og hvitløken. Del kjøttdeigen i små biter mens den steker, den skal bli kornete. Når kjøttdeigen er gjennomstekt og på grensen til å bli svidd er det på høy tid å hive tomatene i gryten. Ha i alt krydderet også slik at smakene får litt tid til å komme frem.
Ops, vannet til bulguren koker; ha i litt salt og bulguren. Legg på lokket og skru av platen. La det stå i ca ti minutter til bulguren er ferdigkokt og har trukket til seg alt vannet.
Tilbake til gryten: Når du nå ser at chiligryten ikke ble helt som du hadde planlagt har du i tomatpuré og vann og tenker at "nå begynner det å ligne på noe ja..."
La det surre 5 minutter før du har i paprikaen, chilien og bønnene. La det koke 3-4 minutter til før du smaker til med salt og pepper.
Nå er sikkert ovnen varm også slik at du kan varme pitabrødene. 3-4 minutter midt i ovnen burde holde.
Bulguren bør være ferdig nå. Bland den inn i gryten.
Server gryten i pitabrød med ost og rømme eller crème fraîche :)
- 1 løk
- 2 hvitløksfedd
- 1 boks grovhakkede tomater
- 2 ts chilikrydder
- 1-2 ss oregano
- 1/2 ts kayennepepper
- 1 ss tomatpure
- 1-2 dl vann
- 1 boks brune bønner
- 1 rød paprika
- 1 grønn paprika
- 1 chili
- litt salt og pepper
- 6-8 pitabrød, se oppskrift her
- 4 dl vann
- 1/2 ts salt
- 2 dl bulgur
- ost
- rømme eller crème fraîche
Slik gjør du:
Varm opp ovnen til 200 grader og finn fram pitabrødene fra fryseren. Legg dem på rist. Ha vannet til bulguren i en kjele, skru på platen og legg lokket på.
Finhakk hvitløken og grovhakk løken. Skjær paprikaene i terninger (fjern frøene) og skjær chilien i ringer (det er grusomt kjedelig å kutte grønnsaker, jeg vet det. Gjør som meg og få mannen i huset til å gjøre det). Varm opp en stor stekepanne til høy varme. Ha i litt olje og stek kjøttdeigen sammen med løken og hvitløken. Del kjøttdeigen i små biter mens den steker, den skal bli kornete. Når kjøttdeigen er gjennomstekt og på grensen til å bli svidd er det på høy tid å hive tomatene i gryten. Ha i alt krydderet også slik at smakene får litt tid til å komme frem.
Ops, vannet til bulguren koker; ha i litt salt og bulguren. Legg på lokket og skru av platen. La det stå i ca ti minutter til bulguren er ferdigkokt og har trukket til seg alt vannet.
Tilbake til gryten: Når du nå ser at chiligryten ikke ble helt som du hadde planlagt har du i tomatpuré og vann og tenker at "nå begynner det å ligne på noe ja..."
La det surre 5 minutter før du har i paprikaen, chilien og bønnene. La det koke 3-4 minutter til før du smaker til med salt og pepper.
Nå er sikkert ovnen varm også slik at du kan varme pitabrødene. 3-4 minutter midt i ovnen burde holde.
Bulguren bør være ferdig nå. Bland den inn i gryten.
Server gryten i pitabrød med ost og rømme eller crème fraîche :)
Nam:) Jeg har aldri brukt bulgur, smaker det det samme som couscous?
SvarSlettTakk ;) Jeg synes det smaker ganske annerledes enn couscous, men ikke det samme som ris heller. Vanskelig å forklare hvordan det smaker, men du burde prøve det. Tror du kommer til å like det.. Du kan bruke det som erstatning til ris, slik som du bruker byggryn:) Jeg bruker den en stor type som ligner litt på risottoris, men det finnes mindre typer også som kanskje minner mer om couscous (har ikke smakt den..)
SvarSlett