onsdag 1. september 2010

Saftig gulrotkake

Dette trenger du...
...til kaken:
- 4 egg
- 4 dl sukker
- 4 dl hvetemel
- 2 ts vaniljesukker
- 2 ts bakepulver
- 2 ts natron
- 2 ts kanel
- 6 dl revet gulrot
- 2 dl rapsolje

...til glasuren:
- 1 pakke naturell philadelphia ost
- 4 dl melis



Slik gjør du:
Varm opp ovnen til 180 grader. Riv gulrøttene på et grovt rivjern. Visp egg og sukker hvitt. Bland sammen mel, vaniljesukker, bakepulver, natron og kanel og ha det i. Bland godt. Ha i gulrøttene og oljen rør godt. Ha røren i en smurt rund form og stek kaken midt i ovnen i ca. 1 time.

Den blir litt svidd oppå, men ta det med ro, det er ingen som merker det når glasuren er kommet på. La kaken kjøle seg ned.

Bland sammen philadelphia ost og melis og smør det oppå og rundt kanten på kaken :) Nå er det ingen som ser at kaken er litt svidd på toppen, og det kjennes heller ikke på smaken. Sett kaken i kjøleskapet til den skal serveres. Den er holdbar ca. 5 dager i kjøleskapet og smaker best avkjølt.

6 kommentarer:

  1. Den er i ovnen nå :D Hvis du legger bakepapir over kaken, blir den ikke brent ; )

    SvarSlett
  2. Jeg har akkurat laget den, og den smakte LEKKERT, takk for kakeoppskrift til en gravid dame ;)

    SvarSlett
    Svar
    1. Vær så god, men det var du som lagde kaken :) så at den smakte lekkert er til din fortjeneste ;)

      Slett
  3. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  4. Jeg tenkte jeg skulle lage denne kaken i forbindelse med med påske og min mors bursdag, den ser veldig god ut.😊 Men hvilken størrelse er det brukt på kakeformen?

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)