onsdag 1. september 2010

Crispy chicken

Vi skulle egentlig ha crispy chicken fra old el paso til middag, men kunne ikke finne det på noen butikker her i bygda. Så da bestemte vi oss for å prøve å lage vår egen variant og det ble minst like godt! Kyllingbitene serveres i tortillalefser med det man vanligvis pleier å ha i taco, så det jeg har listet opp her er bare forslag. Du tar selvfølgelig det du liker og pleier å ha :)


Dette trenger du til 2 sultne studenter:
Til kyllingen:
- 300 g kyllingfilet = ca. 2 stk
- 70 g strøkavring
- 6-7 ss olje
- hjemmelaget tacokrydder (bland sammen 2,5 ts chilipulver, 1 ts tørket oregano, 3 ts spisskummen, 1 ts paprikapulver, 1 ts hvitløkspulver, 1 ts kayennepepper og 1/2 ts salt)
eller
- 1 pakke taco seasoning mix fra butikken

I tillegg:
- 4 tortillalefser
- 50 g revet ost
- rømme
- salsa
- mais
- agurk i terninger
- isbergsalat i strimler
- grovknuste tortillachips

Slik gjør du:
Skjær kyllingen i strimler. Ha strøkavringen og krydderet i en brødpose/frysepose og hell over oljen. Ha i kyllingen og rist til det er godt blandet og alle kyllingbitene er dekket med blandingen. Oisann, der glemte jeg visst å skru på ovnen. Sett den på 200 grader.

Ha kyllingbitene på et bakepapir kledd stekebrett og spre dem godt utover. Stek kyllingbitene midt i ovnen i ca. 17 minutter. Da er de krispige og gjennomstekte.

Mens du venter gjør du klar resten av ingrediensene og varmer tortillalefsene. Dekk på bordet og sett deg ned og slapp av. Rydd litt på kjøkkenbenken sånn at du kan nyte maten uten å måtte tenke på rotet rundt deg.

17 minutter er gått = middagen er klar! Enjoy :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)