onsdag 11. august 2010

Lunsjkaker med potetbåter


Dette trenger du til 3 personer:
- 400 g mager kjøttdeig av svin
- 1 egg
- 1-2 ss potetmel
- salt og pepper
- 1-2 dl melk
- 1-2 dl frossen amerikansk grønnsaksblanding
- margarin til steking

- 5-6 nypoteter
- 4 ss olje
- 4 båter hvitløk
- litt timian
- litt salt
- litt chilipulver

Slik gjør du:
Varm opp ovnen til 200 grader. Vask potetene og skjær dem i 6 båter. Ha dem i en ildfast form. Ha i oljen og bland godt. Skrell hvitløksfeddene og trykk dem litt ned med bladet på en bred kniv. Krydre med salt, timian og chilipulver. Stek potetene midt i ovnen i 25-30 minutter til de er møre.

Lag lunsjkakene mens potetene er i ovnen. Ha alle ingrediensene unntatt melk og grønnsaksblanding i en bolle. Bland det godt sammen med håndmikseren. Ha i melk til deigen blir klissete og har riktig konsistens. Bland inn grønnsaksblandingen. Stek en liten prøvekake i litt margarin i stekepannen. Smak eventuelt deigen til med litt mer salt og pepper. Når det er 10-15 minutter igjen til potetene er ferdig er det på tide å steke lunsjkakene. Stek dem i margarin på litt over middels varme, da blir de best! Ha klatter med deig i stekepannen og trykk dem litt ned med en fuktet gaffel. Når de har fått fin stekeskorpe på begge sider og kjennes faste ut er de ferdige.

Nå gjenstår det bare å servere middagen :)

12 kommentarer:

  1. tusen takk :) gleder meg til å prøve lunsjkakene :D

    SvarSlett
  2. Bare hyggelig! Håper det smaker :)

    SvarSlett
  3. nå blire lunsjkaker til middag! :)og frokost...og nattmat...og matpakke!!

    SvarSlett
  4. :D Du er glad i lunsjkaker skjønner jeg...

    SvarSlett
  5. Prøvde oppskriften din, ble en enkel og deilig middag:)takk!

    SvarSlett
  6. Gleder meg til å prøve lunsjkakene. De koster jo en formue på butikken.

    Cathrine

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)