- 400 g mager kjøttdeig av svin
- 1 egg
- 1-2 ss potetmel
- salt og pepper
- 1-2 dl melk
- 1-2 dl frossen amerikansk grønnsaksblanding
- margarin til steking
- 5-6 nypoteter
- 4 ss olje
- 4 båter hvitløk
- litt timian
- litt salt
- litt chilipulver
Slik gjør du:
Varm opp ovnen til 200 grader. Vask potetene og skjær dem i 6 båter. Ha dem i en ildfast form. Ha i oljen og bland godt. Skrell hvitløksfeddene og trykk dem litt ned med bladet på en bred kniv. Krydre med salt, timian og chilipulver. Stek potetene midt i ovnen i 25-30 minutter til de er møre.
Lag lunsjkakene mens potetene er i ovnen. Ha alle ingrediensene unntatt melk og grønnsaksblanding i en bolle. Bland det godt sammen med håndmikseren. Ha i melk til deigen blir klissete og har riktig konsistens. Bland inn grønnsaksblandingen. Stek en liten prøvekake i litt margarin i stekepannen. Smak eventuelt deigen til med litt mer salt og pepper. Når det er 10-15 minutter igjen til potetene er ferdig er det på tide å steke lunsjkakene. Stek dem i margarin på litt over middels varme, da blir de best! Ha klatter med deig i stekepannen og trykk dem litt ned med en fuktet gaffel. Når de har fått fin stekeskorpe på begge sider og kjennes faste ut er de ferdige.
Nå gjenstår det bare å servere middagen :)
- 1 egg
- 1-2 ss potetmel
- salt og pepper
- 1-2 dl melk
- 1-2 dl frossen amerikansk grønnsaksblanding
- margarin til steking
- 5-6 nypoteter
- 4 ss olje
- 4 båter hvitløk
- litt timian
- litt salt
- litt chilipulver
Slik gjør du:
Varm opp ovnen til 200 grader. Vask potetene og skjær dem i 6 båter. Ha dem i en ildfast form. Ha i oljen og bland godt. Skrell hvitløksfeddene og trykk dem litt ned med bladet på en bred kniv. Krydre med salt, timian og chilipulver. Stek potetene midt i ovnen i 25-30 minutter til de er møre.
Lag lunsjkakene mens potetene er i ovnen. Ha alle ingrediensene unntatt melk og grønnsaksblanding i en bolle. Bland det godt sammen med håndmikseren. Ha i melk til deigen blir klissete og har riktig konsistens. Bland inn grønnsaksblandingen. Stek en liten prøvekake i litt margarin i stekepannen. Smak eventuelt deigen til med litt mer salt og pepper. Når det er 10-15 minutter igjen til potetene er ferdig er det på tide å steke lunsjkakene. Stek dem i margarin på litt over middels varme, da blir de best! Ha klatter med deig i stekepannen og trykk dem litt ned med en fuktet gaffel. Når de har fått fin stekeskorpe på begge sider og kjennes faste ut er de ferdige.
Nå gjenstår det bare å servere middagen :)
tusen takk :) gleder meg til å prøve lunsjkakene :D
SvarSlettBare hyggelig! Håper det smaker :)
SvarSlettnå blire lunsjkaker til middag! :)og frokost...og nattmat...og matpakke!!
SvarSlett:D Du er glad i lunsjkaker skjønner jeg...
SvarSlettPrøvde oppskriften din, ble en enkel og deilig middag:)takk!
SvarSlettSå bra!
SvarSlettSer nydelige ut!
SvarSlettTakk! :)
SlettGleder meg til å prøve lunsjkakene. De koster jo en formue på butikken.
SvarSlettCathrine
Ja, disse er en smule billigere ;)
SlettDette ble veldig godt
SvarSlettSå bra!
Slett